Lenne még lehetőségünk alkudni az albérlet árán? Lehet így "fogást" találni?
Párommal albérletet keresünk. Találtunk egyet, ami nagyon megtetszett, aznap este mikor mentünk megnézni, találtam egy másikat ugyanazon a téren, ugyanakkora paraméterekkel, 5 ezerért olcsóbban. Itt nem voltak képek, gondoltam majd felhívom ezután az albérlet után.
Megnéztük, beleszerettünk. Szimpik voltunk a főbérlő néninek is. Párom azért rákérdezett, nem hirdetik ezt ugye két irodán keresztül, két különböző áron? Á dehogy, volt a válasz.
Párom (csöppet felelőtlenül, de unszolásra) nagyon hamar ráállt a dologra. Igazából annyira nem bánom, hisz jó fogás a lakás, nagyon tetszett nekünk. Kifizettük a kauciót, aláírtunk egy ajánlattételi szerződést.
Másnap derült ki, a másik, olcsóbban hirdetett lakás is ugyanez volt (párom felhívta kíváncsiságból). Azóta fogjuk a fejünket hogy milyen hülyék voltunk. Én lassan belenyugodtam (eltelt vagy 2 hét), párom nem akar.
Hiába mondom neki (nincs tapasztalata az albérlet-szerződés témakörben), hogy ezzel az irodával kötöttünk szerződést, már befizettük a pénzt, és bár nem a bérleti szerződést írtuk alá, mégis van valami papír, ami alapján a drágábba egyeztünk bele.
Párom próbálkozik, kommandózik mondhatni, már nem tudom hány tervet szőtt hogy mégis 5ezerrel olcsóbb legyen a lakás.
Ezt persze én is szeretném, de szerintem semmi "fogásunk" nincs a főbérlőn (habár tisztességtelenül járt el!), és nem szeretnék rossz viszonnyal indítani.
Szerintetek? Érdemes megpróbálni, vagy tényleg túl kockázatos "kekeckedni"?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!