Nálatok általában rend van otthon?
Úgy értve, hogy
1) tisztaság van-e, szoktátok-e sokáig halogatni pl. a felmosást, porszívózást, mosogatást, szennyes ruhát stb.?
2) a helyükön vannak-e a használati tárgyak, vagy csak úgy valahol random a lakásban, ahol épp legutóbb hagytátok?
Nálam általában rend az van, mert szeretem, ha mindennek megvan a helye és nem kell keresgélni, de tisztaság, bevallom, nem mindig, mert van, hogy hetekig nem érek rá rendesen kitakarítani. Ti hogy vagytok vele?
Nálunk igen, rend van általában. A tisztaságot szeretjük, így a takarítás rendszeres.
A gyerekek a nap végén elpakolnak maguk után.
Sok cuccom van s ha mindent elrakodok, akkor se lesz rend, mert egyes dolgok a helyükön is kissé rendetlen hatást keltenek...
Nem vagyok egy házitündér, eleve sajnálom is rá az időt, energiát, hogy megpróbáljak nagy rendet és tisztaságot tartani, úgyse sikerül (anyám rengeteget takarított s így se lett tiszta a lakás teljesen). Utálok szutykos kupiban lakni, szóval az alapdolgokat megcsinálom, kivéve mélyebb korszakaimban, de sosincs akkora tisztaság egyszerre az egész házban, mint szeretném. A csuda tudja, más hogyan takarít ki egy helyiséget, pláne egy lakást 1-2 óra alatt... Nekem ennyi a konyhapultra és mosogatásra sem teljesen elég naponta. Na mindegy.
A dolgok általában a helyükön vannak, erre érzékeny vagyok, máshogyan nem találnám meg őket könnyen. A párom nem ennyire helykódolt, simán felcseréli a borsot és a köménymagot, ami picit megkavar :) De mivel többnyire én pakolgatok itthon, ő pedig igyekszik, ilyen gondom nincs sűrűn.
Mosni kell, ha megtelik a szennyeskosár, azt nem halogatjuk, legfeljebb eltoljuk 1-2 nappal, ha esős idő van vagy más dolgunk van. Napi sokszor mosogatunk, de ritkán fogy el, bámulatos, mennyi mosatlant vagyunk képesek termelni, én szeretek kísérletezni és valahogy sose megy az, hogy 1-2-3 étellel jóllakjak délben, sok pici "fogás" van. De a konyhára fókuszálok messze a legtöbbet, kb. ezerszer többet takarítom, mint a szobámat... A fürdő a második, kerti munka, erdőjárás, miegymás, nyilván sokszor takarítani kell a mosdót, kádat, a wc sem tartja magát tisztán... De így se olyan szép az akril-kád s a csap, mint az sk burkolás és rengeteg liter szuper vízköves víz előtt... A csapot sokszor ecetezem, de a vízkő brutális, nem bírok vele lépést tartani.
5: Nem 1 óra alatt takarítunk ki, hanem annyira van kb. kupi, hogy 1 óra alatt pedáns rendet lehet rakni, mert alapból tisztaság van. Hétvégenként, vagy max. 2 hetente van kisebb nagyobb takarítás, amekkora kell, olyankor rendet is teszünk. Aztán hét közben pedig gyűlnek itt-ott ruhakupacok, meg amit írtam.
Ez amúgy egy lakás, kert nincs, tehát azért könnyen rendben lehet tartani. Gyerekekkel, kertes házban mindjárt nehezebb lenne a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!