Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nálatok általában rend van...

Nálatok általában rend van otthon?

Figyelt kérdés

Úgy értve, hogy

1) tisztaság van-e, szoktátok-e sokáig halogatni pl. a felmosást, porszívózást, mosogatást, szennyes ruhát stb.?

2) a helyükön vannak-e a használati tárgyak, vagy csak úgy valahol random a lakásban, ahol épp legutóbb hagytátok?

Nálam általában rend az van, mert szeretem, ha mindennek megvan a helye és nem kell keresgélni, de tisztaság, bevallom, nem mindig, mert van, hogy hetekig nem érek rá rendesen kitakarítani. Ti hogy vagytok vele?

2018. szept. 23. 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Nincs rend, és nincs mindig tisztaság sem. A fontos dolgoknak megvan a helye, az éppen most kell dolgok pedig ott vannak, ahol éppen akkor kellenek. :)
2018. szept. 23. 15:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Még azt hozzáteszem, hogy nekem nincs gyerekem, se párom, és tök égőnek érzem, hogy még így sincs időm annyit takarítani, amennyit kéne. Minden tiszteletem azoké, akiknek van kisgyerekük és mégse áll a feje tetején minden a házukban :)
2018. szept. 23. 16:01
 3/6 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk igen, rend van általában. A tisztaságot szeretjük, így a takarítás rendszeres.

A gyerekek a nap végén elpakolnak maguk után.

2018. szept. 23. 16:15
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk tisztaság van, rendszeresen takarítunk. Rend annyia nem pedáns, hát a ruhákat szét szoktuk hagyni, főleg ha még felvesszük (pl nadrág vagy otthoni), de a szennyest azonnal kidobjuk. Beágyazni nem szoktunk, de megigazítjuk az ágyneműt. Mosatlan is van, hogy gyűlik 1-2 napig, de nem várjuk meg míg összerohad :) Száraz ruhát sem szedjük le azonnal. Átlagban 1 óra alatt bármikor vendégfogadásra alkalmas a lakás. Friss házasok még gyerek nélkül, mindketten takarítunk és nem nagy a lakás
2018. szept. 23. 18:09
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Sok cuccom van s ha mindent elrakodok, akkor se lesz rend, mert egyes dolgok a helyükön is kissé rendetlen hatást keltenek...

Nem vagyok egy házitündér, eleve sajnálom is rá az időt, energiát, hogy megpróbáljak nagy rendet és tisztaságot tartani, úgyse sikerül (anyám rengeteget takarított s így se lett tiszta a lakás teljesen). Utálok szutykos kupiban lakni, szóval az alapdolgokat megcsinálom, kivéve mélyebb korszakaimban, de sosincs akkora tisztaság egyszerre az egész házban, mint szeretném. A csuda tudja, más hogyan takarít ki egy helyiséget, pláne egy lakást 1-2 óra alatt... Nekem ennyi a konyhapultra és mosogatásra sem teljesen elég naponta. Na mindegy.

A dolgok általában a helyükön vannak, erre érzékeny vagyok, máshogyan nem találnám meg őket könnyen. A párom nem ennyire helykódolt, simán felcseréli a borsot és a köménymagot, ami picit megkavar :) De mivel többnyire én pakolgatok itthon, ő pedig igyekszik, ilyen gondom nincs sűrűn.

Mosni kell, ha megtelik a szennyeskosár, azt nem halogatjuk, legfeljebb eltoljuk 1-2 nappal, ha esős idő van vagy más dolgunk van. Napi sokszor mosogatunk, de ritkán fogy el, bámulatos, mennyi mosatlant vagyunk képesek termelni, én szeretek kísérletezni és valahogy sose megy az, hogy 1-2-3 étellel jóllakjak délben, sok pici "fogás" van. De a konyhára fókuszálok messze a legtöbbet, kb. ezerszer többet takarítom, mint a szobámat... A fürdő a második, kerti munka, erdőjárás, miegymás, nyilván sokszor takarítani kell a mosdót, kádat, a wc sem tartja magát tisztán... De így se olyan szép az akril-kád s a csap, mint az sk burkolás és rengeteg liter szuper vízköves víz előtt... A csapot sokszor ecetezem, de a vízkő brutális, nem bírok vele lépést tartani.

2018. szept. 23. 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:
55%

5: Nem 1 óra alatt takarítunk ki, hanem annyira van kb. kupi, hogy 1 óra alatt pedáns rendet lehet rakni, mert alapból tisztaság van. Hétvégenként, vagy max. 2 hetente van kisebb nagyobb takarítás, amekkora kell, olyankor rendet is teszünk. Aztán hét közben pedig gyűlnek itt-ott ruhakupacok, meg amit írtam.

Ez amúgy egy lakás, kert nincs, tehát azért könnyen rendben lehet tartani. Gyerekekkel, kertes házban mindjárt nehezebb lenne a helyzet.

2018. szept. 23. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!