Házi poratka ellen mit tehetek? Van valamilyen szer, amivel ha befújom a szőnyeget, kidöglenek?
Persze sok szellőztetés, + porszívózás... tudom.
De én egy olyan szert keresek most, amivel ha befújom a szőnyeget,ágyneműt, akkor a poratka eltűnne a lakásomból. (tudom, teljesen nem lehet eltüntetni őket...)
Ha valakinek gond a poratkat (allergia), annak sokkal ártalmasabb lenne bármilyen vegyszert szétfújni a lakásban. SZóval az ilyen szerek többet ártanak, mint amennyit használnak. Nem véletlen, hogy a fejlettebb helyeken az igyen-olyan rovarirtószerek be vannak tiltva, és senkinek sem jutna eszébe a saját lakását/környezetét mérgekkel teletölteni.
Mellesleg a poratka mindig újra megjelenik, mert a levegövel/szellöztetéssel együtt bekerül a lakasásba.
Ha valakinek poratka-allergiája van, akkor célszerü minél kevesebb textilt tartani a lakásban, a szönyegeket, kárpitokat megszüntetni (parkett, metlaki, mányag padló, illetve lemosható bör/mübör bútorok), ezzel csökkenteni lehet a számukat, naponta felporszívózni (olyan porszivóval, ami nem fújja ki hátul a por egy részét, mikrofilteres), amit lehet nedvesel le- és felmosni.
Sajnos a HEPA porszívók tényleg kevesek erre, ágynemű mosása 60fokon jó, de csak átmeneti segítség.
Ha allergiás vagy rájuk érdemes lenne befektetned ilyen jellegű porszívókra, mint pl. a lux, sakura, ritello - nem tudom, hogy még kapható-e az utóbbi - stb. Drágák nagyon, de eddig minden allergiás ismerősömnél bizonyítottak ezek a szerkezetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!