Dugulás volt a panel lakásunkban, a vízvezetékszerelő 10 perc munkáért kerek 10 000 Forintot kért el. Ez reális ár mostanában?
Reális.
Nálunk utoljára 5-7 éve volt, nem emlékszem az időpontra, akkor volt 20 000 10-ből 9 embernél, és mi 6000-ért találtunk.
Kiszállási és haza utazás díja: 4000 Ft
Munkadíj: 4000 Ft
Szerszámkopástól eltekintünk.
A maradék az Áfa.
A mesternek is 420 egy liter gázolaj, és 400 000 egy kettős tömegű lendkerék csere.
"Ezek "rablók",tisztelet a kivételnek .Vissza élnek a szakember hiánnyal."
Nem visszaélnek, hanem élnek vele, helyesen.
Eddig egy programozó elkért 1 órás munkáért 20.000-et.
Ügyvédnél fél órás molyolás 30-80.000-ig.
Teljesen leépítették a szakember képzést kis hazánkban, mert minek az? Menj, tanulj, érettségi, diploma, nyelvvizsga, anélkül senki vagy. Ezt sulykolják még most is. Ha meg jön egy dugulás, ott áll az ember a három diplomával és két nyelvvizsgával, és fel van háborodva, hogy kiszállással együtt valaki el mer kérni 10.000Ft-ot.
Persze, mert az odautazás idejét azt nehogy figyelembe vegyük már, elvárjuk a teleportálást lassan...
Most kezd el újra becsülete lenni a szakembernek, a munkájuknak (és most nem a kóklerekre gondolok, hanem a nagybetűs SZAKEMBEREKRE).
Na, kedves #13, álljunk meg egy szóra.
Arra nem gondoltál, hogy nem mindenki keres nettó 300-400 ft körül? Ha ennyi pénzből gazdálkodnék, sz*rnék rá, hogy ennyit kér el. De 140 000-ből pl. más már gazdálkodni.
Az arányokon akadtam fent.
Az a könyvelő program, amin keresztül egy duguláselhárító vállalkozás könyvelve van, azt több ezer, de akár tízezer soros programkódból áll, ráadásul úgy van felépítve, hogy bővíteni is lehessen. Ahhoz, hogy azt letudja valaki programozni, ahhoz sajnálattal közlöm, de kell az ész. Egy dugulás elhárításához nem kell bonyolult matematikai képleteket megoldani, de kell tudni rendszerben gondolkodni. Nem leszólni akartam a szakmát.
Programozók nem 20 000 Ft os órabérben dolgoznak, maximum külföldön, és programozó és programozó között is van különbség. A világ baromi nagy, iszonyúan bonyolult és nagy felelősséget kívánó rendszereket is kell programozni, míg egy egyszerű php-s oldal elkészítése nem nagy kunszt. A kettő között van különbség árban. Tudom, mert a szakmában dolgozom, viszont ki kérem magamnak a stílust amiben válaszoltál.
Leírtam, hogy ami kisebb problémák vannak otthon, nekem nem büdös a munka, leírtam azt is miért választottam erre a feladatra egy szakembert.
Hidd el, én az ügyvéddel kapcsolatban is ugyanígy vagyok, sőt, ott jobban felháborodok bizonyos történeteken. De még egyszer mondom, ha külföldi alapbérekből kellene gazdálkodni, nem érdekelne.
"Az a könyvelő program, amin keresztül egy duguláselhárító vállalkozás könyvelve van, azt több ezer, de akár tízezer soros programkódból áll, ráadásul úgy van felépítve, hogy bővíteni is lehessen."
Igen, és nem is tudod megvenni 10.000Ft-ért a programot, csak jóval drágábban. Kifizettetik veled a belefektetett munkát, hidd el. :-) "
Ahhoz, hogy azt letudja valaki programozni, ahhoz sajnálattal közlöm, de kell az ész. Egy dugulás elhárításához nem kell bonyolult matematikai képleteket megoldani, de kell tudni rendszerben gondolkodni. Nem leszólni akartam a szakmát."
Valóban, egy dugulás elhárítás nem elsősorban szellemi munka. Ellenben egy villany- vagy riasztó-szerelőé már simán lehet az.
"Programozók nem 20 000 Ft os órabérben dolgoznak, maximum külföldön, és programozó és programozó között is van különbség."
Még mindig nem érted. Te csak azt a 10 percet szeretnéd kifizetni, amit effektíve munkaként láttál.
Az oda-és visszajutás idejével mi a helyzet? Neki az ugyanúgy a munkaidejéből megy el, plusz üzemanyag költség is jelentkezhet.
"A kettő között van különbség árban. Tudom, mert a szakmában dolgozom, viszont ki kérem magamnak a stílust amiben válaszoltál."
A stílus nem neked szólt elsősorban, hanem azoknak, akik veled hasonlóképp gondolkodnak, de látom, nálad is betalált.
El lehet rajta gondolkozni, hogy miért...
"Leírtam, hogy ami kisebb problémák vannak otthon, nekem nem büdös a munka, leírtam azt is miért választottam erre a feladatra egy szakembert."
Helyes, én ugyanígy teszek, de nem szívom a fogam, mikor 10.000-et kell kifizetnem egy hibalehárításért.
Hát, azért nem mindig Zalaegerszegről utaznak Miskolcra dugulást elhárítani...
Én anno (kb. 3 éve) megkérdeztem tőle, autóval 2 perc alatt ért hozzám otthonról. Mondjuk, ő nem is kért kiszállást. 1 órát dolgozott profi csőgörénnyel, mert nem szerettem volna, ha felszedi a csészét, és számla nélkül kért egy 10-est. Persze, sokalltam, mert én egy nap alatt nem kerestem annyit, de nem tettem szóvá, mert tudtam, hogy ha neki csak 3 naponta van egy munkája, akkor is meg kell élni. (Nyilván mást is csinált mellette, de akkor is, nem lehetett olyan munka, hogy hívásra ne tudjon 1-2 órán belül kiérkezni.)
"Hát, azért nem mindig Zalaegerszegről utaznak Miskolcra dugulást elhárítani..."
Én sem ezt feltételeztem, de pl. Pesten már egy 6km-es távolság is lehet akár 20-30 perces időtartam, illetve a parkolás is lehet fizetős.
Igazabol en meg mindig nem ertem, mit kell ezen ragozni. Neked nem ert meg 10k ft-ot az, hogy elmulasztotta a szaki a dugulast a rendszeredbol? Ha nem, nem kellett volna bevallalni. Ha meg igen, akkor meg felolem otthonrol imaval is vegezhette volna telekinetikus uton, a lenyeg hogy megszunt a dugulas.
Neked most arra volt szukseged, hogy lefollyon normalisan a szennyviz, vagy arra, hogy orakig vagy napokig szoszmotoljon rajta?
Egy dugulaselharitas 10k ft, ennyi az ara. Nem hogy orulnel neki, hogy nem kellett ket napig kerulgetni a fickot a lakasodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!