Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Elzárhatom a szomszéd vízét?

Elzárhatom a szomszéd vízét?

Figyelt kérdés

A szomszéd teleknek (külön helyrajzi számos) új tulajdonosa lett. A bökkenő hogy a vízet az én telkemről kapja, az én vízórámból, neki nincs vízórája. Az új tulaj nem fizet a vízért nekem, gyakorlatilag én fizetem a vígfogyasztását 2 hónapja. Az előző tulajjal 30 évig működött hogy elfeleztük a fogyasztást...

Azt találtam ki hogy elzárom a vízcsövét teljesen. Az a kérdés hogy ez törvényes-e.

Voltam a vízügynél, ott az a baj hogy a saját költségemre kéne ikerbekötést beszerelni.

2018. máj. 8. 22:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

LOL

akkor zárd el. két nap múlva térden fog csúszni előtted...

2018. máj. 9. 18:08
 12/18 anonim ***** válasza:

Zárd el, én is ezt tanácsolom!

Utána rögtön átmegy majd hozzád, hogy nyisd ki.

Tegyél is így, de csak addig adj neki, amíg be nem kötteti magának.

SEMMILYEN KÖZÖSKÖDÉSBE NE MENJ BELE!

2018. máj. 9. 21:28
 13/18 anonim ***** válasza:
Akkor mindenképp zárd el . Ha panaszkodik mond neki ha kifizeti a tartozást kap vizet addig nem. Majd adj neki haladékot hogy azonnal intézze a bekötést és addig is fizessen rendesen. Bár megmondom őszintén milyen egy bunkó ember lehet aki nem fizet abszolút. Én felszólítás nélkül lekötném a vizet a pics.ba!
2018. máj. 10. 07:51
 14/18 anonim válasza:
Ezt a kérdést én a jogi kérdések kategóriájában tettem volna fel, mert ez túl bonyolultnak tűnik. Ugyanis a víz felhasználása mindenkit alanyi jogon megillet, a víz elől elzárni senki nem lehet. Ha valaki a vízművek részére nem teljesíti fizetési kötelezettségét, a vizet akkor sem lehet elzárni, legfeljebb korlátozni lehet a víz hozamát. értem ez alatt, hogy nem zubog a csapból a víz, csak csordogál. Bár a Ti esetetekben ez más kérdés, nyilván létezett egy régebbi szóbeli megállapodás. Az sem volt túl helyes döntés. Most meg itt vagy a nagy "latyakban". Jogi szakértőt kérdeznék meg ebben az ügyben.
2018. máj. 10. 12:34
 15/18 A kérdező kommentje:
Felhívtam egy ügyvédet de fogalma se volt arról hogy mi van ilyenkor.
2018. máj. 10. 12:35
 16/18 anonim válasza:
100%
Akkor az az ügyvéd adja vissza a diplomáját. Lehet, hogy kapásból nem tudja a helyes utat, de legalább vegye a fáradságot és nézzen utána.
2018. máj. 10. 12:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez azért jogilag nem ennyire egyértelmű.

Meg lehet persze próbálni az elzárást, hátha a szomszéd belenyugszik, és meg is van oldva a probléma.

Nem mindegy, hogy megoldható-e reális módon a víz bevezetése a közterületről a szomszéd telekre. Mert akkor a bíróság is erre fogja kötelezni a szomszédot, ha oda kerül az ügy.

De ha a telkek elhelyezkedése folytán csak a te telkeden keresztül mehet a víz a szomszédhoz, akkor egy új vízóra lesz a megoldás, amit a szomszéd fog fizetni.

Addig is, szerintem, a bíróság kötelezni fog, hogy adj neki vizet, őt meg, hogy fizesse az óra által mért érték felét.

Egy ismerősömnek volt olyan ügye, hogy a hegyen fekvő zártkertje hivatalos bejáratát személyautóval esős időben nem lehetett megközelíteni, ezért a másik oldalra, ahol egy mély árok van, épített egy hidat. De mivel a telekszomszéd haver volt, a hidat úgy építette, hogy a két telek határára, közös használatra.

A szomszéd meghalt, a telket megvette egy másik ember, aki viszont rendszeresen nyitva hagyta a közös kaput.

Az ismerős, miután többször szólt neki, de hiába, ezért lezárta a hidat, hogy a telkére ne lehessen bemenni a nyitott kapun át.

Az új tulaj beperelte. A bíróság úgy döntött, hogy bár a hidat teljes egészében az ismerősöm építette, de az új ember esős időben csak onnan tud a telkére bejutni, ezért nem lehet lezárni a hidat.

A megoldás az lett, hogy az illető a hidat lerombolta - bizonyítsa be valaki, hogy nem magától szakadt le, vagy hogy pont ő volt a tettes -, aztán két méterrel odébb, a saját telkére épített egy újat, a két telek határára meg kerítést húzott. Ebbe már a bíróság se köthetett bele.

(Szükség esetén egy hasonló elvű megoldáson te is elgondolkodhatsz.)

2018. máj. 12. 17:33
 18/18 anonim ***** válasza:
76%

Az ügyvéd, érthető módon, telefonon és INGYEN nem is fog érteni a kérdéshez.

Ha bemész egy ingatlanügyekkel foglalkozó ügyvédhez, és lepengetsz egy tízest, akkor már tudni fogja a választ.

2018. máj. 12. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!