Elzárhatom a szomszéd vízét?
A szomszéd teleknek (külön helyrajzi számos) új tulajdonosa lett. A bökkenő hogy a vízet az én telkemről kapja, az én vízórámból, neki nincs vízórája. Az új tulaj nem fizet a vízért nekem, gyakorlatilag én fizetem a vígfogyasztását 2 hónapja. Az előző tulajjal 30 évig működött hogy elfeleztük a fogyasztást...
Azt találtam ki hogy elzárom a vízcsövét teljesen. Az a kérdés hogy ez törvényes-e.
Voltam a vízügynél, ott az a baj hogy a saját költségemre kéne ikerbekötést beszerelni.
Szerintem elzárhatod.
Persze jobb lenne máshogy rendezni. Elvileg a rendes út az lenne, ha megbeszélni nem tudod vele, akkor bepereled. Az nyilván elég macerás, desimán vesziteni fog, és akkor az összes költséget ő fizeti kamatostul.
Ha meg elzárod neki, akkor ő perelhet téged.
Mondjuk ha nagyon köcsög, én is simán elzárnám neki, 2 nap múlva jönne könyörögni...
De kérdezz meg egy ügyvédet, meg menj be a jegyzőhöz is előtte.
Saját költségedre ikerbekötés? Ló fütty!
Ha a Te aknádból,órádról hivatalosan adsz vizet, Szolgalmi jogot vezetnek rá széljegyzetként a tulajdoni lapodra,az isten se veszi le onnét többet.
Azután az a terület,(meg a vezeték nyomvonala) NEM csak a Te tulajdonod lesz.
Én minden ilyentől elzárkóznék...
"Elzárhatom a szomszéd vízét?"
Én bemennék előbb a Földhivatalba, és megbizonyosodnék, hogy a saját telkem tulajdoni lapján semmiféle szolgalmi jog meg széljegyzet nincs.
Ha nincs., akkor meg nem a "szomszéd vize" !
Hanem a te vized.
Akkor zárod el, amikor akarod.
"Voltam a vízügynél, ott az a baj hogy a saját költségemre kéne ikerbekötést beszerelni."
Egy túrót.
A te vized az a tiéd.
A szomszéd meg úgy vezetteti be magának a vizet, ahogy akarja. Ez már az ő feladata. Nyilván nem összközműves ingatlant vett. Majd kérje számon attól, akitől vette. Ez nem a te sarad.
[A szennyvizet is a te aknádba ereszti???]
Szennyvíz nincsen.
Letöltöttem a tulajdoni lapomat, semmi nincs rá bejegyezve, eonnak van egy vezetékjoga, ennyi. Nincs semmilyen irat arról tudomásom szerint hogy neki át van vezetve a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!