Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Elzárhatom a szomszéd vízét?

Elzárhatom a szomszéd vízét?

Figyelt kérdés

A szomszéd teleknek (külön helyrajzi számos) új tulajdonosa lett. A bökkenő hogy a vízet az én telkemről kapja, az én vízórámból, neki nincs vízórája. Az új tulaj nem fizet a vízért nekem, gyakorlatilag én fizetem a vígfogyasztását 2 hónapja. Az előző tulajjal 30 évig működött hogy elfeleztük a fogyasztást...

Azt találtam ki hogy elzárom a vízcsövét teljesen. Az a kérdés hogy ez törvényes-e.

Voltam a vízügynél, ott az a baj hogy a saját költségemre kéne ikerbekötést beszerelni.

2018. máj. 8. 22:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Szerintem elzárhatod.

Persze jobb lenne máshogy rendezni. Elvileg a rendes út az lenne, ha megbeszélni nem tudod vele, akkor bepereled. Az nyilván elég macerás, desimán vesziteni fog, és akkor az összes költséget ő fizeti kamatostul.

Ha meg elzárod neki, akkor ő perelhet téged.

Mondjuk ha nagyon köcsög, én is simán elzárnám neki, 2 nap múlva jönne könyörögni...

De kérdezz meg egy ügyvédet, meg menj be a jegyzőhöz is előtte.

2018. máj. 8. 22:21
 2/18 anonim ***** válasza:
Én tuti elzárnám, ha nem fizet. És persze visszamenőleg is. Mit gondol, jár ingyen víz neki alanyi jogon?
2018. máj. 8. 22:37
 3/18 anonim ***** válasza:
Mit mond, miért nem fizet neked?
2018. máj. 8. 23:02
 4/18 anonim ***** válasza:
Én is elzárnám először esténként fürdési időben. Minden nap aztán gyakrabban. Egyébként meg kinyitnám. Bizonyítsa be hogy el van zárva.
2018. máj. 9. 08:02
 5/18 anonim ***** válasza:
Hát ezt így hogy tudtátok kivitelezni??
2018. máj. 9. 10:54
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Saját költségedre ikerbekötés? Ló fütty!

Ha a Te aknádból,órádról hivatalosan adsz vizet, Szolgalmi jogot vezetnek rá széljegyzetként a tulajdoni lapodra,az isten se veszi le onnét többet.

Azután az a terület,(meg a vezeték nyomvonala) NEM csak a Te tulajdonod lesz.

Én minden ilyentől elzárkóznék...

2018. máj. 9. 13:55
 7/18 anonim ***** válasza:
Az is kérdés hogy ha neki nincs mérője hogy lehet onnan vize. Van erről hivatalos irat hogy meg kell osztanod vele? Vagy ez csak haveri alapon meg lett osztva. Ha azvutóbbi simán lekötném
2018. máj. 9. 14:14
 8/18 anonim ***** válasza:

"Elzárhatom a szomszéd vízét?"

Én bemennék előbb a Földhivatalba, és megbizonyosodnék, hogy a saját telkem tulajdoni lapján semmiféle szolgalmi jog meg széljegyzet nincs.

Ha nincs., akkor meg nem a "szomszéd vize" !

Hanem a te vized.

Akkor zárod el, amikor akarod.

"Voltam a vízügynél, ott az a baj hogy a saját költségemre kéne ikerbekötést beszerelni."

Egy túrót.

A te vized az a tiéd.

A szomszéd meg úgy vezetteti be magának a vizet, ahogy akarja. Ez már az ő feladata. Nyilván nem összközműves ingatlant vett. Majd kérje számon attól, akitől vette. Ez nem a te sarad.

[A szennyvizet is a te aknádba ereszti???]

2018. máj. 9. 15:19
 9/18 TappancsMancs ***** válasza:
A műszaki megoldást kell rendesen megoldani. A szomszéd vezettesse be magának a vizet és ne tőled vigye. Amúgy te meg ki se tudod számolni ki mennyit fogyasztott.
2018. máj. 9. 17:11
 10/18 A kérdező kommentje:

Szennyvíz nincsen.

Letöltöttem a tulajdoni lapomat, semmi nincs rá bejegyezve, eonnak van egy vezetékjoga, ennyi. Nincs semmilyen irat arról tudomásom szerint hogy neki át van vezetve a víz.

2018. máj. 9. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!