Hány fok van már nálatok a lakásban?
A déli tetőtéri szobában sincs 23, pedig nappal is szellőztetek még és nem árnyékolok totálisan (azért a tetőablak fényvédő rolója és a nagy ablak sok fényt átengedő, de még többet kizáró sötétítő függönye be van húzva, de még bőven fényes így a szoba. nem szeretem a kánikulás totális besötétítést, azt majd 23 fölött kezdem el, mert nem bírom a meleget), a többi helyiség lényegesen hűvösebb, de csak egy helyen van még hőmérő és régen néztem, gondolom, 21 fölé nem megy sehol.
Hiába van meleg, egyrészt éjjel nem (bár akkor nem szellőztetünk, mert nincs szúnyogháló), másrészt még a téli hűvösből sok van a falakban. Amint az átmelegszik, rosszabb lesz a helyzet, tartós kánikulában 25-26 Celsius-fok lesz a szobámban, a ház egyetlen napos helyiségében. No igen, ez is segít, hogy a többi helyiség alig kap napot, lefelé húzza az átlaghőmérsékletet, a falak sem forrósodnak át annyira, egy kis részt kivéve... A tető igen, de az a legjobban szigetelt, ahogy kell.
Nagy hőtároló tömeg, jó szigetelés, árnyékolás. Elégedett vagyok a helyzettel.
26-27 fok, ami nekem már halál.
Zajos helyen lakom, zajban nem tudok aludni plusz nem is hűl le éjjel. Igazából fél hatkor kelek, akkor tárok ki mindent, és akkor se hűl le és áll a levegő.
Szóval bevallom őszintén, ölöm a villanyszámlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!