Egy lakásban mit tudnak kezdeni a maradék ételekkel?
A kertes házban megeszi a kutya, macska esetleg sertés. De egy lakásban ahol ezek nem tarthatók, mit lehet kezdeni a megmaradt/megromlott kajákkal?
Megy a lefolyóba/szemetesbe?
Ha kimarad rizsköret délben, estére valami rakott dolgot lehet csinálni belőle.
Ha kimarad pörkölt, át lehet alakítani gulyás levessé.
Ha kimarad krumplipüré, másnap abból sütöm a krumpliskenyeret.
Ha főtt tészta köret maradék van, főleg nyáron tészta salátát készítek belőle.
A galuska maradékból tojásos galuska lesz.
A natúr szelet maradékából kis vajjal, majonézzel, főtt tojással - szendvics krémet készítek.
A sült hús megmaradt szaftja adja az alapot például a kapor-mártáshoz.
A húsvéti sonka főző levéből bablevest készítettem.
Kertes házban lakom, de nem szeretek pocsékolni. Általában szokott lenni megoldás, hogy egy étel ne a kukában végezze...
Szinte sosincs romlott ételünk, maradékunk. A párom baromi nagyétkű, inkább arra panaszkodnék, hogy nem tudom főzésben tartani vele a lépést. Nincs ideje megromlani a kajának. :)
Ha marad valami köret, vagy husi, akkor gyorsan csinálok hozzá mást és a következő 1-2 étkezés alatt az is elfogy.
Ha nagy ritkán valami véletlen megromlik, akkor kuka. Azt már állatokkal sem etetném meg.
Egyébként van macskánk, de nem kap maradékot. Max egy kis porciót kap a mi kajánkból, ami határozottan nem maradék.
Anyu falun él és ő sem adja a kutyájának a maradékot. Ezen felül ő sem pazarol!
meg kell tanulni úgy főzni és olyanokat főzni, hogy ne kelljen kidobni semmit.
Lakásban is lehet kutya, macska, de speciel nekünk kvázi sosincs maradék vagy romlott étel. Évi pár darabka zöldség romlik meg, s pár tojás nem jó a sokezerből, más nincs. Amit főzünk, meg is esszük, örülünk, hogy van. Nekem ez így természetes, nagyon tisztelem az ételt és utálok pocsékolni.
A háztartási hulladékunk is tizedannyi, mint az átlagnak...
Ami megmaradt, megesszük másnap.
Én azt az embert nem értem, aki finnyáskodik az újramelegített ételek miatt. Egy átlag családban inkább próbálnak több napra előre főzni, hogy ne kelljen mindennap. Vagy legalább ne mindennap két fogást.
Főtt étel nálunk gyakorlatilag sosem romlott meg.
Kényesebb szalámi volt már kissé nyálkás, mire elfogyott. Ez függ attól is, hol és milyen árszínvonalút vásárolunk. Ha nagyon rosszul nézne ki, persze szemetesbe dobnánk, de ilyenre ritkán kerül sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!