Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mit csinálnak az éttermek,...

Mit csinálnak az éttermek, büfék a megmaradt ételekkel?

Figyelt kérdés

Mindig kíváncsi voltam, mit kezdenek az éttermek a már elkészített, de aznap el nem fogyott ételekkel. Másnap még eladhatják törvényesen?


Mosléknak adják el állatoknak? Hajléktalanoknak, szegényeknek nem szabadna odaadni?



2017. júl. 24. 09:35
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Sok mindent csinálhatnak vele. Kidobják, megeszik, újra hasznosítják, van ahol odaadják a hajléktalanoknak. Nem vagyok éttermes, de úgy gondolom ők azért nem egy napokban gondolkodnak, amikor ételt készítenek. Be vannak készítve az alapanyagok, húsok mondjuk bepanírozva, lefagyasztva. Aztán amikor rendelnek, akkor kiveszik és megsütik. Fagyasztva meg bármeddig eláll szinte. Levesekből eleve sokat főznek, az is jó napokig. Olyan étel, ami konkrétan készen van, és várja, hogy elvigyék, elég kevés lehet.

De ahány étterem, és ahány étel, annyiféle megoldás lehet.

2017. júl. 24. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
41%
Vagy hazaviszik, vagy eladják másnap. Ki annyit dobnak, amennyit muszáj, kapitalizmus van, nem pazarolnak semennyit. Pláne nem adják oda holmi csövesnek.
2017. júl. 24. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
94%

Csak annyit főznek, ami a napi forgalom nagyságát ismerve, leginkább el is fogy. Főtt ételt lefagyasztani, és tárolni éttermekben, kifőzdékben, nem szabad. Ételmintát kötelesek a naponta főzött kajákból (ha jól tudom) 3 napig őrizni, ha esetleg tömeges megbetegedés miatt a hatósági vizsgálat céljából kérik...

Legtöbb helyen zárás előtt x időponttól már ... %-os árengedménnyel adják.

A maradékot esetleg a tulaj viszi haza, otthon, saját használatra lefagyaszthatja, azt semmi/senki nem tiltja.

2017. júl. 24. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb helyen igen jól be tudják saccolni, mennyi fog elfogyni az egyes ételekböl, és legfeljebb pár adag marad meg.

Ahogy az elözö írta, másnapra nem tehetik el, nem fagyaszthatják le és nem is doglozhatják fel más ételnek.

A fönök meg a dolgozók hazavihetik - és ezt általában így is szokták tenni.

2017. júl. 24. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
80%
Ismerek pár olyan helyet, ahol zárás előtt 1órával, fél órával, kinél hogy, már féláron adják a kaját, amiből sok van és megmaradna.
2017. júl. 24. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
85%
Vagy ügyesen ajánlhatja a pincér is. Például tudják, hogy sok somlói galuska van még, így a pincér a főétel leszedése után kedvesen felajánlja, hogy nagyon finom somlóijuk van, esetleg hozhat-e desszertnek. Így jobban ki tudják pörgetni. Biztosan van sok ilyen apró trükk, amivel jó esetben senki nem jár rosszul.
2017. júl. 24. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Én régen mekiben dolgoztam éjszaka, ott mi dolgozók megettük. Mondjuk zárás előtti percekben mindig vissza kellett fogni a sütögetést hogy ne maradjon tetemes mennyiség.
aug. 3. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!