Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mindenhol ilyen élhetetlen...

Mindenhol ilyen élhetetlen kertes háznál? Állandó füstölgés?

Figyelt kérdés

Érdekelne hogy csak ez a k.szott falu ilyen élhetetlen, hogy alig van olyan nap, mikor ki lehet menni vagy szellőztetni lehet, mert állandóan füstölnek?

Szemetet tesznek a kályhába, vagy eltüzelik a nedves/vizes leveleket kint, vagy kábelt égetnek...

2018. márc. 25. 15:25
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Ha rajtam múlna megtiltanám a vizes fa árusítását... Én pl erdőről veszem köbméterre és betárolom míg megszárad. "

Tehát megtiltanád, de azért te is azt veszed.

2018. márc. 25. 22:45
 22/25 anonim ***** válasza:
Azért szerintem hibás elgondolás az, hogy mindenhol vidéken vagy kertvárosokban ez a helyzet. Kis faluban élünk, nálunk nem igazán jellemző az ilyesmi. Sokan fűtenek fával (nekünk is van kandallónk) de nem igazán szoktam érezni a füstöt, pedig jó orrom van :) Ha valaki nagy ritkán levelet éget a közelben azt persze érezni, de tényleg ritka az ilyen és hamar elviszi a szél. Gondolom sokmindentől függ, hogy létezik-e ez a jelenség. Ha túl sűrűn lakott a település, akkor nyilván problémásabb a helyzet, és akkor is, ha szélcsendes vidéken van. A mi falunk szeles, dombos vidéken van, és közel az erdő, gondolom ez is hozzájárul ahhoz, hogy általában tiszta a levegő.
2018. márc. 25. 23:55
 23/25 anonim ***** válasza:
0%
22:45 Ha eljutna a tudatodig amit írtam (látom nem) hagyom száradni a fát. Persze vizesen veszem mit tehet az ember ha frissen vágják. Már januárban megvettem a tüzelőt. Egy év múlva használom. Addig szárad. Puhafa sddig kiszárad.
2018. márc. 26. 05:36
 24/25 anonim ***** válasza:

"22:45 Ha eljutna a tudatodig amit írtam (látom nem) hagyom száradni a fát. Persze vizesen veszem mit tehet az ember ha frissen vágják. Már januárban megvettem a tüzelőt. Egy év múlva használom. Addig szárad. Puhafa sddig kiszárad."

Látom nem jut el a tudatodig, hogy tudok olvasni és te hagyod a fát száradni, mint mindenki más, aki ezt meg tudja oldani. Aki meg nem az mit csináljon? Vigye hozzád?

Vagy kerüljön 5x annyiba a fa, mert el kell szállítaniuk fedett helyre az erdőről mielőtt eladják és ott tartogatni kell legalább 1 évig?

2018. márc. 26. 11:27
 25/25 anonim ***** válasza:

Én lényegében erről írtam a szakdolgozatomat.

Egészségtelen (és nem feltétlen egy milliós nagyváros levegője a rosszabb az autók miatt).

Száraz fával kell fűteni, fabrikettel, fapellettel.

Korszerű tüzelőberendezések kellenének és támogatás az állam/önkormányzat részéről.

Ablakcsere, szigetelés, gyors hatékony szellőztetések.

2018. márc. 26. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!