Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mindenhol ilyen élhetetlen...

Mindenhol ilyen élhetetlen kertes háznál? Állandó füstölgés?

Figyelt kérdés

Érdekelne hogy csak ez a k.szott falu ilyen élhetetlen, hogy alig van olyan nap, mikor ki lehet menni vagy szellőztetni lehet, mert állandóan füstölnek?

Szemetet tesznek a kályhába, vagy eltüzelik a nedves/vizes leveleket kint, vagy kábelt égetnek...

2018. márc. 25. 15:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
50%
Nyáron teregetnénk, pufajkás.
2018. márc. 25. 18:05
 12/25 anonim ***** válasza:
68%
igen egyre több az igénytelen geccci, nyáron is félre kell tenni azt a havi 30eft és megvan oldva a tüzelő de inkább buli/zene cigi,kávé,drog arra azért van pénz
2018. márc. 25. 18:15
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
2 évesen kruppos lett a gyerekem, az utcában fel volt háborodva egy idióta, mert szóltam neki, hogy a sufni kéményébe ne égessen kábelt és festékes fát, mert feljelentem, mivel konkrétan mindig nálunk csapott le. Nem értette, hogy a gyerekem befulladhat és hideg, friss levegőre van szüksége.
2018. márc. 25. 18:20
 14/25 anonim ***** válasza:
70%

Úgy tűnik, én a szerencse kegyeltje vagyok, mert születésemtől kezdve 46 évig éltem társasházban és soha senki nem tette pokollá az életemet, nem is volt konfliktusunk senkivel.

20 éve élünk faluban és itt sem. Halálos csend és nyugalom van, 8 háznyira erdő, normális emberek. Senki még a 20 év alatt nem regulázott senkit, igaz, hogy gumival meg szeméttel senki nem fűt. Annyi az autóforgalom, hogy a 8 ház közül háromból reggel 6 körül elmennek, majd este 6 körül hazajönnek és slussz.

Vannak napok amikor lehet a kertben égetni, de észre sem lehet venni, nem nagyon égetnek. Én meg tuti nem égetek, mert szerintem a földnek szüksége van a lehullott levelekből keletkező komposztra.

Ez a nyugalom az egész falura jellemző, gyertek ide lakni!:)

2018. márc. 25. 18:35
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

Olyan hely nincs ebben az országban,mert nagyon kicsi ország vagyunk,hogy minden mindenkinek passzolna .

Amig máshol a diesel autók nyomják a büdös füstöt,addig nálunk csak csupa benzines jár,és csodálatos oxigént lehetnek ki ,és full sebességel hajtanak .

Hogy a repülőkből mennyi kondenz viz érkezik a földre,kárositva a növényzetet,meg a savas esők,senkit sem érdekelnek .Majd ha mindenki a Pénztáros Lőrinc,és a fidesz maffia szintjén tud élni,nem lesznek ilyen füstölgések itt sem .

2018. márc. 25. 18:47
 16/25 anonim ***** válasza:

A mi falunkban az önkormányzat rendeletben szabályozta, hogy mikor lehet kerti hulladékot égetni, és ezt szigorúan ellenőrzik is.

Persze télen mindenki tüzel, mi is, de tavasztól őszig nagyon jól működik.

2018. márc. 25. 18:51
 17/25 anonim ***** válasza:
50%

Köszi, most kicsit jobban érzem magam itt, bár alapvetően eddig is tetszett... Nekem a legközelebbi szomszédom vagy 50 méterre van, a levegőre sosincs panaszom, max. az időjárás miatt :)

Nem tudom, miért olyan nehéz megérteni, ha valakit zavar, ha bűz jön be szellőztetéskor. S nem, én nem tudok reggel szellőztetni, amúgyis a vezérelt áram eljövetele előtt (azzal megy a fűtés) szoktam tartani a fő s olykor egyetlen szellőztetést, délben. Csak nekem jó levegő jön be, de ha bűzölögnének mellettem, nem örülnék, sőt olykor panaszkodnék, joggal.

Sok helyen ez van, sajna, még a tojásforrásunk is elégeti a műanyag tojástartókat, amit mi megbocsáthatatlannak tartunk, bizonyos dolgokat felelősségteljes ember nem tesz, ha szegény, ha kényelmes, ha nem.

2018. márc. 25. 19:55
 18/25 anonim ***** válasza:
52%
Ha rajtam múlna megtiltanám a vizes fa árusítását. Egyrészt kész átverés mert vizet adnak el fa árba másrész tökéletlen az égés és jobban füstöl. Én pl erdőről veszem köbméterre és betárolom míg megszárad. Így a fát se pocsékolom és túl sok büdös füst se távozik a kéményemből.
2018. márc. 25. 19:57
 19/25 anonim ***** válasza:
70%

S szerinted akkor a tüzép tárolja 2 évig a fát? Mekkora tárolókapacitás kellene ehhez?

Az erdőről te is vizes fát veszel, mint más a tüzépről. Csak sajnos ők nem szárítják ki, ellentétben veled.

2018. márc. 25. 20:04
 20/25 anonim ***** válasza:
57%

Ha olyan helyen laksz ahol mindenki rossz kalucsnival fűt akkor nem tudsz sok mindent tenni mert ez a színvonal.

Ha csak egy-két ilyen van az utcában akkor az be kell jelenteni.

Az egyik tulaj az utcánkban szintén bepróbálkozott. Aztán amikor a másik szomszéddal jó hangosan megbeszéltük, hogy "nem tudom melyik suttyó büdösít éjszaka az utcában" utána már talált megfelelő tüzelni valót.

2018. márc. 25. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!