Már megint jön a pára!?
Naponta többször (akár 4-5 alkalommal) alapos szellőztetés (kereszthuzat!). Este mindenképpen.
Párásító tevékenységek (teregetés a lakásban) korlátozása. Főzés, fürdés után kereszthuzat.
A lakás egyenletes fűtése. Ahol és amikor hideg van, ott és akkor le fog csapódni a pára.
Résnyire nyitott ablak inkább árt, mert kihűl tőle a fal, és máris indul a lecsapódás.
"Mit tanácsolnátok?"
A legegyszerűbbet: költözz másik bérleménybe.
Bajlódjon a tulaj ezzel a penészes putri lakással!
"Amikor nem vagy otthon, nem termelődik pára a lakásban (hacsak nem szárítasz ott ruhákat)."
Nana!
A kérdező szerint ez a "modern társasház" egy felújított régi.
Ha földszinten laknak, akkor szinte biztos, hogy alulról jön a pára. Ezen csak óriási melóval (költséggel) lehet változtatni, amit még tulajdonosként sem biztos, hogy megtennék. Inkább bérbe adnám egy gombatenyésztő kisiparosnak.
Ha ilyen sok pára jön valahonnan, akkor nem érdemes kínlódni a csökkentéssel.
Számomra pl. egyenesen paródia, hogy új, műanyag nyílászárók lettek felszerelve csak azért, hogy utána nyitva kelljen hagyni az ablakot - és még így sem száraz a lakás. Én már ott kiakadtam volna, hogy nem az utcát akarom fűteni.
Kérdező! Hogy valami konstruktívat is írjak: ha mindenáron ragaszkodsz ehhez a lakáshoz, kérdezd meg a szomszédaidat, náluk is ekkora gond-e ez, és ha igen, mit tesznek ellene. Én megkérdezném azt is, hogy felújítás előtt is így volt-e ez, avagy csak a modern technológia "áldása" lett a penész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!