Ti kérnétek érte pénzt?
Figyelt kérdés
1 éve bevezettük hozzánk a csatornát. Most a szomszéd is pont csatornázik. Hozzájuk be volt kötve, de mivel nem fizettek semmit, így a vizesek, lekötötték róla, és összetörték a csonkját. Most a testvére beköltözik a házba, ezért megy a felújítás ezerrel. A vizesek azt javasolták nekik, hogy kérdezzenek meg minket, ráköthetnek-e a mi csatornánkra. Én szívem szerint nem engedném, a férjem azt mondja, ok, de akkor fizessék ki a csonk telepítési díjának a felét. Ha új bekötést akarnak maguknak, az 120 ezer Ft. Nekünk is annyi volt. Így a férjem 60-at akar kérni tőlük. Most így leírva még teljesen korrektnek is tűnik, de mikor beszélünk róla, nem éreztem úgy, hogy ha már megengedjük nekik, akkor el kellene kérni a felét. Ti elkérnétek? Jogos? Kell? Mondjuk tudnám hova tenni, azt a pénzt, de nem vagyok benne biztos, hogy fizetniük kellene. Viszont én meg sem engedném nekik. Ti mit tennétek?2017. júl. 28. 12:44
11/19 anonim válasza:
Nem Nem sajnos itt Valami nincs rendben Mert az előző tulaj sem fizetett, most a testvérek is meg akarják úszni a bekötést Ehhez egyáltalán bejegyzésre kerülne az ő nevük? Később ha ebből megint nem fizetés lenne nehogy titeket vegyenek elő...
12/19 anonim válasza:
Nem engedném. Nyilván jól jönne az a pénz, de nem biztos, hogy megérné. Valami nem stimmel valóban, nem tetszene ez az egész,ahogy van.
13/19 anonim válasza:
Ha hivatalosan nincs rákötve a csatornára akkor csatornadíjat sem fizet... Nem engedném, mégha 2x annyi pénzt is ígér.
14/19 A kérdező kommentje:
Nem létszükség a 60 ezer. Jól jönne persze, kinek nem, de nem mindenáron. Mondtam a férjemnek, hogy ne kössenek rá, én nem egyezem bele. Ha ezután megromlik az alig létező szomszédi viszony, engem nem izgat. Túléltem már rosszabbat is. A férjem még pörög a témán. A szomszéd meg kb 20 percenként átjárkál, hogy ő szeretné. Már komolyan dühít vele, el is küldtem a csába. A férjemnek meg mondtam, hogy egyezkedjen amit akar, ha továbbra is a nyakamra járnak, nem írok alá semmit. Merthogy írásos beleegyezés kell. Nemsokára jön hozzájuk a vizes, aki kötné be a csatornát, na akkor mi lesz itt.
2017. júl. 28. 16:58
15/19 anonim válasza:
természetesen nem engedném meg, abból meg, hogy iylen agresszívan nyomul, tökéletesen kiviláglik már most a jelleme, valószínű ippeg olyan böcsületes, rendes ember, mint a testvére. Csak a bajotok lenne vele. Nektek is ki kellett építtetni, nem szaladgálhtaok senihez tarhálni, hogy élősködjetek a másén. Ő ingatlana, oldja meg, ez nem csak afféle jószomszédi szívesség. A vízesek meg ne akarjanak a melón spórolni, dolgozzanak, a szomszéd meg tejeljen amennyit kell. Legközelebb majd a wi-fi jelszót kéri el, hogy ne kelljen fizetnie a netet, ha már egyszer foghatja tőletek is? Na ne.
16/19 anonim válasza:
nem...ha dugulás van a közös részen akkor te fizetsz majd?vagy hogy bizonyitod h nem miattad dugult el?kösse vissza a sajátjára...ahogy előttem is irták az egyszeri dij még ok,de azt is elkérném,de utána a havi dijat is felesben fizessétek,gondolom az már nem tetszene neki
17/19 A kérdező kommentje:
Végül nem engedtem. Azóta megy a haragszomrád, plusz ma egész nap tüzeltek, nehogy ki tudjak teregetni. Nem baj, kiteregettem bent. :) Ha télen megszárad a szobában, megszárad az nyáron is.
2017. júl. 30. 19:14
18/19 anonim válasza:
Jól tettétek!
Egyébként abból, hogy a döntéseteket így reagálja le, már sejthető, hogy ha bármi probléma adódott volna a közös csonkkal, lehetetlen lett volna közös nevezőre jutni vele.
19/19 anonim válasza:
Közös lónak túrós a háta esete. Nem jó ötlet a közös csatorna. Oldják meg ahogy tudják. Ehhez nektek semmi közötök nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!