Dongófészek a padláson?
először is meg kell nézni, hogy miről is van szó.
rengeteg fajta fullánkos rovar létezik nálunk, darázsból is több 100 fajta van.
nálam tavaly, nem hazudok egy akkora darázsfészek volt, hogy egy 200 literes szemetes zsákba alig fért bele.
valami ilyesmi:
mikor feltűnt hogy egész nap a ragalja alatt repkednek ezek az apró méretű kis darazsak, megnéztem mi is folyik ott.
hát kirágták a szigetelést, és a padláson ez egyik szarufa tövében kezdtek el "építkezni".
mikor megláttam a fészket, azt hittem összeszarom magam, több ezer darázs (ők voltak az őrzők) vették körbe az óriási fészket.
egy ideig nem mertem felmenni a padlásra, abban voltam majd csak elmennek, hát nem így lett.
kb egy 2 hét után este mikor már nem voltak aktívak felnéztem a padlásra, addigra a fészkük már akkora volt mint egy nagyobb autókerék, félelmetes látvány volt.
akkor egyik családtagom lefényképezte és kirakta a facebookra, majd másnap írt neki egy helybéli méhész, hogy szívesen segít leszedni a fészket ingyen.
el is jött, beöltözött abba a speckós ruhába, felment leszedte aztán bele rakta 3 réteg szemetes zsákba az addigra már horrorfilmbe illő méretűre meghízott fészket.
azt mondta elviszi és kirakja valahol a szabadban őket, mert ezek hasznos darazsak.
van olyan fajta amit egyébként pusztítani kell mert agresszív és nagyon veszélyes -mondta ezt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!