Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Dongófészek a padláson?

Dongófészek a padláson?

Figyelt kérdés
Pár napja vettük észre hogy egy részen kis dongók mennek fel a padlásra, tehát tuti van ott egy friss fészkük. Nem lehet nagy, mivel ez egy új építésű épület, ősszel került oda, és kisméretűek még a dongók is. Most befújtam oda darázsirtóval, pár nem bírt már kijönni, este is még oda fújok, és holnap hajnalban a férjem felmegy megnézni, mert biztos valami magasabb helyen van a fészek, tehát a fújás csak ritkítja a bejáratnál éppen lévőket. A lukat betömjük, lehet még valamit tenni?
2017. jún. 3. 07:02
 1/4 anonim ***** válasza:
A dongók védett rovarok, nem érdemes itt a barbár eljárásaiddal dicsekedni. És nem is veszélyesek. Télre kipusztulnak. De nem is biztos, hogy azok dongók.
2017. jún. 3. 09:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Közben utána olvastam, látom hogy védettek, de azét a barbár kifejezés kicsit fura...tényleg akkor hagyjam hogy a padláson elszaporodjanak? Ezt viszont nem akarom...Holnap a férjem leveri a fészküket, betömi a lyukat, és akkor hátha már máshol nem tudnak feljutni.
2017. jún. 3. 10:39
 3/4 anonim ***** válasza:

először is meg kell nézni, hogy miről is van szó.

rengeteg fajta fullánkos rovar létezik nálunk, darázsból is több 100 fajta van.

nálam tavaly, nem hazudok egy akkora darázsfészek volt, hogy egy 200 literes szemetes zsákba alig fért bele.

valami ilyesmi:

[link]

mikor feltűnt hogy egész nap a ragalja alatt repkednek ezek az apró méretű kis darazsak, megnéztem mi is folyik ott.

hát kirágták a szigetelést, és a padláson ez egyik szarufa tövében kezdtek el "építkezni".

mikor megláttam a fészket, azt hittem összeszarom magam, több ezer darázs (ők voltak az őrzők) vették körbe az óriási fészket.

egy ideig nem mertem felmenni a padlásra, abban voltam majd csak elmennek, hát nem így lett.

kb egy 2 hét után este mikor már nem voltak aktívak felnéztem a padlásra, addigra a fészkük már akkora volt mint egy nagyobb autókerék, félelmetes látvány volt.

akkor egyik családtagom lefényképezte és kirakta a facebookra, majd másnap írt neki egy helybéli méhész, hogy szívesen segít leszedni a fészket ingyen.

el is jött, beöltözött abba a speckós ruhába, felment leszedte aztán bele rakta 3 réteg szemetes zsákba az addigra már horrorfilmbe illő méretűre meghízott fészket.

azt mondta elviszi és kirakja valahol a szabadban őket, mert ezek hasznos darazsak.

van olyan fajta amit egyébként pusztítani kell mert agresszív és nagyon veszélyes -mondta ezt is.

2017. jún. 3. 11:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk a régi házban a redőny felső házából jöttek ki méhek, mint kiderült a padláson voltak. Hívtunk méhészt, beöltözött, felment és belerázta a jókora lépet egy kaptárba. Azt mondta, ez rengeteg pénzt ér, nem kell nekünk? Jó erős család. De akkor már eladó volt a ház, nem vettük át. Hazavitte, karantén, azóta is a legjobb családja. Valahonnan megszöktek rajzáskor, de hogy milyen messze elrepültek, az érdekes, ugyanis 10 km-en belül sehol sem volt méhészet.
2017. jún. 4. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!