Adathor kérdése:
IH-95 sugar es szennyezettsegszint mérővel lehet mérni a padlason levő salak sugarzasat?
Figyelt kérdés
2015. júl. 1. 09:46
1/4 anonim válasza:
Lehet. Használhatod doziméterként, vagy szennyezettség mérőként is. Salakbeton a födém, vagy külön egy kupac salak van a padláson?
2/4 A kérdező kommentje:
Az egesz le van teritve salakkal. Mit kell a keszuleken allitani,hogy jelezzen ha magas a dozis?
2015. júl. 1. 21:45
3/4 anonim válasza:
Mivel van szennyezve a salakod?
Milyen sugárzást szeretnél mérni? Alfa, béta, vagy gamma sugárzó a szennyezésed?
4/4 anonim válasza:
Én otthon a természetes háttérsugárzást mérem, most éppen 130 nSv/h körül ingadozik. Ha nagyon kiugrik, tudom, hogy valahol baj van. Csernobil óta én csak magamnak hiszek, és nem akarok úgy petrezselymet szedni a kertben, hogy éppen a kihullási zónában vagyok.
A te készülékeden is van dózisteljesítmény (Gy/h).
A Gy/h (gray/óra) és a Sv/h (sievert/óra) jó közelítéssel azonos. És még egyszer, a háttérsugárzás most 130 nSv/h (nano, azaz milliárdod!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!