Elfagyhat a vízvezeték?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Lehet, hogy butaságot kérdezek, de érdeklődnék, hogy a falban elfagyhat a mosógépnek a vízvzetéke? Salakbeton társasházi lakás 4. emeletén nyáron lett a fürdő felújítva. Körbe lett csempézve, radiátor mögött is 2 m-ig, a mosógép kivezető csöve, illetve a bejövő víz is a falban lett elvezetve. A csap maga külső fali oldalon van, nem belső falon.A vízóra, meg a csatorna cső az belső oldalon, de a mosógép kiállása az ablak felöli oldalt van, radiátor mellett. A fürdőben kb 18-19 fok van. De nem tudom, hogy a csempe mögött hány fok lehet.. Az épület 65-ös és kohósalak és nincs szigetelve. Köszönöm a segítséget. A mosógép működik, de most elmélkedek, hogy ez így nem kockázatos-e.2017. jan. 23. 11:49
1/9 anonim válasza:
Ha nincs fűtve, és nagyon zord idő van (-20 legalább) Akkor elképzelhető...
2/9 anonim válasza:
Fűtött lakásban nemigen lesz probléma. A külső fali oldali csapot mondjuk nem egészen értem.
3/9 anonim válasza:
Ha eddig nem fagyott el, akkor már nem fog! Csak csak melegebbek lesznek! pl nálunk 0,5 C° van. És az időképen is látni már -10C° a legmagasabb előrejelzés
4/9 A kérdező kommentje:
Ott volt hely a mosógépnek. Régen is ott állt, csak akkor a mosdóba lett elvezetve a víz. Most felújításnál a burkoló javasolta, hogy a falba legyen elvezetve, ezért az eredeti helyén maradt a mosógép (csak meg lett fordítva),és az ablak felöli oldalt lett a falba elvezetve. Tehát az ablak alatt van a radiátor, mellette lett a falba a vezeték és ott is van a mosógép. Ablak másik oldalán meg a fürdőkád. Bal oldalt a mosógép, jobb oldalt a kád. Illetve körbe lett ugye csempézve, csempéből csak a csap áll ki. Hogy a csempe alatt hogyan lett kialakítva azt nem tudom, nem láttam. :(
2017. jan. 23. 12:04
5/9 A kérdező kommentje:
De úgy, hogy a lakásban van 18-19 fok úgy is elfagyhat? CSempe átengedi a meleget?
2017. jan. 23. 12:13
6/9 anonim válasza:
"lakásban van 18-19 fok úgy is elfagyhat?" Nem!!!
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor a csempe átengedi a meleget ezek szerint? Köszönöm amúgy a válaszokat.
2017. jan. 23. 13:32
8/9 anonim válasza:
Persze hogy át. Elég sűrű anyagú, és jó a hővezető képessége. De tehetsz egy próbát is, tegyél rá egy darab csempét a radiátorra, és takard le valami hőszigetelő dologgal (mondjuk egy kispárnával, vagy négybe hajtott konyharuhával, hogy elszeparáld a szoba levegőjétől a másik oldalát). 10-15 perc múlva megnézed, már jó langyos lesz a konyharuha felőli lapja is.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2017. jan. 23. 16:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!