Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hol elfagyott a vízvezeték?

Hiperlajhár kérdése:

Hol elfagyott a vízvezeték?

Figyelt kérdés
Kint volt a Vízművek, az aknában megnézték a vízórát. Az rendben van, tehát beljebb lesz a baj. Külső vezeték nincs, de nem tudom, hol jön be a víz a házba. Kinyitottam egy csapot és már órák óta melegítem a - látszólag- falból bejövő vezetéket hőlégfúvóval. 4 órája semmi, néha hörög....
2017. jan. 12. 18:55
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
A kaputól egy méterre van az akna. Az óra előtt van egy csap és utána is van egy, az a főelzáró. Ott minden ok., a Vízművek szerint. Kb. 1,60 mélyen van, hővédő szövetbe takarva... A házon kívül SEHOL nem megy vízvezeték a felszín fölött. Nincs műanyag cső sem. Egy hidrofor van, kúttal, aminek - a vízműves szerint - semmi köze a körhöz. Gondoltam, ha a "csővéget" forrósítom, előbb-utóbb a hőátadás miatt elér a bibi helyére is a magasabb hőmérséklet. A vízcsapot nyitva hagytam, néha néhány csepp...... Illetve ma du. elkezdett hörögni, de azóta semmi.
2017. jan. 12. 20:44
 12/12 anonim válasza:

Ha az aknafalig van víz és a ház is fűtött, akkor a kettő között van elfagyva.

Kezdd el melegíteni az akna felöl is és a ház felöl is a csöveket hősugárzóval vagy a legjobb az infralámpa.

Hagyd nyitva a csapot és ha akármilyen kis nyomással megindul, akkor is hagyd nyitva.

Még a főcsap hirtelen ki-elzárásával tudod estleg elmozdítani a jégdugót, ha az van.

2017. jan. 26. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!