Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti hazaköltöznétek Angliából...

Ti hazaköltöznétek Angliából Magyarországra?

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok, kb 5 éve hogy Angliában élek a párommal. Eleinte fantasztikus volt egy újszerű környezetben élni, embereket megismerni egy más kultúrából. De most egyre jobban vágyunk haza. Sikerült egy kissebb házravalót összegyűjeni, még egy kicsi kell. Honvágyunk van és hiányoznak a magyar gyökereink, a kultúránk. Az idö, az emberek, a levegö úgy minden. De nem tudjuk hogy ez majd jobb lesz-e nekünk. Otthn még mindig nagy a szegénység ami nem is lenne baj mert nem vagyunk nagy igényüek. Viszont itt meg kérdéses az angliai helyzet a Brexit miatt ami egy év után bekövetkezik.

Jó lenne nyugodtan élni otthon. Hitel nélkül ez talán könnyebb. Pest megye környékén szeretnénk házat venni.

Mit tennétek ha lenne kb 8-10 milliótok házvásárlásra? Hazamennétek Magyarországra?

2016. dec. 27. 14:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Vegul hazajottetek??
2021. márc. 3. 13:50
 22/30 A kérdező kommentje:

Szia. Dehogy, a vírus meg egyebek miatt még itt ragadtunk. Talán idén már sikerül.

Egy kicsit több pénzt is sikerült gyüjteni szóval ez még pozitív is.

2021. márc. 3. 21:23
 23/30 anonim ***** válasza:
49%
Szia, #21 vagyok - Es mik a terveitek? Hol akartok hazat venni es milyen munkát szeretnetek? En 1 Eve költöztem haza Londonból, meg a szuloi házban lakom, 2 hónap múlva koptozom saját lakásba. Nehez volt visszaszokni az itthoni környezetbe, de sokkal jobban érzem magam idehaza, élhetőbb Magyarország szerintem, mint London volt.
2021. márc. 4. 10:15
 24/30 A kérdező kommentje:

Egyelőre csak itt szeretnénk lezárni az életünket, talán év végén már otthon leszünk.

Otthon mi lesz azt nem igazán tudjuk.

De nekünk otthon is volt munkánk folyamatosan. Igazából azért jöttünk ki hogy ne kelljen hitelre házat venni.

Helyileg Nagykőrös tűnik a legszimpatikusabbnak.

Az elhelyezkedése miatt, közel a főváros, a szülővárosom és a család is. Munka is van.

Reméljük egyszer már hazajutunk.

2021. márc. 6. 19:05
 25/30 anonim ***** válasza:
Tedd fel a kérdést fordított irányból is, hogy tárgyilagosabb vélemények birtokában legyél: Ti, Magyarországra költözött britek visszaköltöznétek Nagy-Britanniába ?
2021. márc. 12. 19:25
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan települések is, Nagykőröstől nem is messze, ahol még olcsóbban is tudtok családi házat venni! Szóval hajrá!

Különben meg vagyok lepve a kérdéseken és az egyöntetű válaszokon, hogy mindenkinek ez a véleménye Londonról. Egy barátnőm él kint vagy 10 éve, ugyanolyan munkakörben dolgozik mint Ti és egyáltalán nem panaszkodik és nem vágyik haza tartósan.🤷 Igaz kicsit mintha ridegebbé vált volna mióta kint él, de nem tudható, hogy van-e összefüggés. Na mindegy.:)

2021. márc. 13. 11:40
 27/30 A kérdező kommentje:

Nem ugyanaz az élet itt kint.

Kicsit steril ha egy szóval kellene jellemezni.

Otthon sokkal szervesebb, szociális élet van.

Itt ha beszélgetés van senkit nem érdekel mit mondtál. Sokszor megkérdeznek ugyanolyan dolgokat amikre már többször is adtam választ vagy téma volt.

Persze nem mindenki ugyanígy éli meg.

Itt megteheted hogy félévente új telefont veszel/hitelezel.

Annyi ruhád, cipőd meg kütyüd lehet hogy nem férsz tőle. Viszont nincs rendes életed.

Sokan nagyon isznak hiába megy jól.

Ha mindent kifizetsz hitel, kocsi törlesztő, gyereknek bölcsi, ovi vagy suli.

Kaja, plusz a számlák gyakorlatilag ott vagy mintha Magyarországon lennél.

Sokan nem vallják be mert azzal elismernék hogy itt sem olyan fasza mint otthonról látszik.

Vannak kivételek akik valóban jó munkát fognak ki, ez az 5%. Ők tényleg jól elvannak.

Viszont az sem igaz amit sokszor olvastam már hogy ide mindenki mosogatni jut ki. Ezt általában a nagyon gyökér otthoni suttyók terjesztik.

Mert én még nem találkoztam a 8 év alatt olyannal akinek ez lett volna a munkája.

Vannak allja munkák persze, ha semmilyen szinten nem beszélsz angolul akkor autómosó, takarító, akár mosogató de mint mondtam ezt én még nem láttam eddig. Valószínűleg inkább Londonba jellemző, ahol eddig én éltem ott nem.

Ha vam kérdés még szívesen válaszolok.

2021. márc. 13. 19:57
 28/30 A kérdező kommentje:
Ugyanakkor a kérdést 5 éve tettem fel, azóta sok dolog változott.
2021. márc. 13. 20:00
 29/30 anonim ***** válasza:

Gyere haza, mert rámehet a házasságod. Én csakis nagyvárosban vennék panelt ebből a pénzből, mert vidéken hiába kapsz épkézláb házat, azonkívül csak a bánat van, más semmi.

A fővárosban lenne a legjobb, de itt tizenöt milliótól felfelé van csak panel.(is)

Ha honvágyatok van, nincs mese, haza kell jönni. Tudom mit beszélek, én is ezért jöttem haza. Ott már nem bírtam.

2021. márc. 13. 23:04
 30/30 A kérdező kommentje:

Most már több pénz áll rendelkezésre szóval pest és környéke a cél.

Mindenképpen hazamegyünk, a legtöbb holmink már otthon van.

Itt csak szobát bérlünk.

2021. márc. 13. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!