Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hazaköltöznétek a helyemben...

Hazaköltöznétek a helyemben Magyarországra?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk (az országot most nem írom le), nagyon jó körülmények között. A páromnak van itt egy jól működő vállalkozása, és van egy másfél éves kisfiunk. Már elég régóta kint élünk, de én a kezdetektől nem érzem itt jól magam. Örökké honvágyam van, a hangulatom is örökké rossz, amikor hazalátogatunk mintha kicseréltek volna. Hiányoznak a szüleim, a barátok. Itt nincsenek barátaink. Csak akkor érzem jól magam amikor Mo-on vagyok. Szeretnénk még egy gyereket, de azt már nem itt szeretném szülni, hanem otthon. Nekem az itteni szülés rémálom volt, kiszolgáltatottnak éreztem magam az idegen környezet/emberek miatt, habár a korházi körülmények nagyon jók voltak. Kicsit beszélem a nyelvet, de egyáltalán nem motivál hogy jobban megtanuljak, mert az emberek barátságtalanok, nem nagyon áll le senki beszélgetni a másikkal, főleg ha külföldi.

Tehát otthon szeretnék szülni, otthoni környezetben, és a gyereket is otthon szeretném oviba íratni. A párommal már sokat beszéltünk erről, ő azt mondta az én döntésem, ahol én jobban érzem magam az lesz. Ami viszont visszatart, az az, hogy a párom ingázni fog, keveset lesz velünk, mert a munka ide köti. A másik, hogy a gyereket ezáltal megvonnám attól a lehetőségtől, hogy elsajátítson egy másik nyelvet. Hozzáteszem hogy az óvoda/iskola is elég rideg itt szerintem.

Ti hogyan döntenétek a helyemben? Költözzek haza, ahol ugyanúgy biztosítva lennének a megfelelő anyagi körülmények, vagy maradjak a helyemen boldogtalanul és éljük le így az életünket?

Tudom manapság mindenki külföldre vágyik jobb megélhetés reményében, de amit most én érzek csak az tudja igazán, aki már élt kinn külföldön.

2011. júl. 14. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én külföldön élek. Nekem is hiányzik a családom, barátok és engem is ide köt a párom, viszont én semmi pénzért nem mennék haza.

Kisvárosban élek, ahol alig van külföldi, itt inkább "bennszülöttek" vannak. Barátaim nekem sincsenek, de ezért én nem kesergek, mert ha akarnám, akkor lennének. Én eljártam nyelvsuliba és így szedtem magamra a nyelvet. Nagyon sokáig volt egy munkám, ahol napi szinten megaláztak, maguk helyett dolgoztattak, mert én nem vagyok idevalósi, de munkát váltottam és szeretem az új helyemet.

Az tényleg nem lenne fer sem a gyermekeddel, sem az apukával, h elszakítod őket. Sztem inkább neked kéne egy kis erőfeszítést tenned és tanulni, barátkozni. Engem pl. még senki sem hagyott faképnél azért, mert alig bírok egy-két szót kinyögni.

Gondolj bele, h ha te hazaköltözöl az utóddal, akkor a férjed v a ti ingázásotok, a külön háztartás totál elvinné a pénzt. Ráadásul sztem egyik félnek sem jó, ha nem akkor van szex, amikor megkívánják egymást, hanem havonta egyszer.

Azzal ha hazaköltözöl és évekig így éltek, totál meg fog romlani a kapcsolatotok. Vagy felszínes lesz.

2011. júl. 14. 13:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Van egy öreg rokonunk, akik diszidáltak anno... Ők Ausztriába kerültek. Soha, de soha nem szokták meg az országot és örökké visszavágytak, de nem jöhettek, aztán már nem jöttek. Mérlegeltek. És a gyerekeik jobban élnek, mint az itthon maradottak.Az angol nyelvvel a jég hátán is megélnek és van pénzük egy két évente az egész családdal meglátogatni Magyarországi ismerősőket és akkor már egy európai utat is tesznek (1 hónapos kiruccanás). Nálunk itt még senkinek sem volt pénze kiutazni hozzájuk olyan batár drága a repülőjegy, pedig már többször hívtak minket. És végül: az öregek a maguk részéről megbánták, de az utódok szempontjából tudják, hogy a legjobb döntést hozták. Én nem jönnék haza. Itt sem fenékig tejfel az élet, csak akkor tűnik annak, ha csak néha látod. Ne foszd meg a gyereked a nem csak anyagilag jobb jövőtől. Tanulj és próbálj meg beilleszkedni.
2011. júl. 14. 14:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi is külföldön voltunk 4 évet, de hazajöttünk, mert a páromnak szintén honvágya volt. Szerintem csupán azért nem érezte jól magát, mert nem tudott rendesen beszélgetni, nem volt felszabadult. Egyébként ahol mi voltunk, ott nagyon barátságosak voltak a helyiek. Csak a fiatal korosztállyal volt egy kis probléma, na meg a magyarokkal.

Lehet, hogy te nem akarsz barátkozni????

Itthon szültem, most 8 hónapos a picuri, és minden nap azon gondolkozom, hogy mikor fogunk visszamenni. Hidd el nekem is hiányoztak a szüleim.

2011. júl. 14. 14:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én maradnék, és tennék róla, hogy ne legyek boldogtalan. Nyitottnak kell lenni. Tanulni a nyelvet, keresni az emberek társaságát. Te azt gondolod: "Milyen barátságtalanok itt az emberek!" Az emberek pedig ezt: "Milyen barátságtalan ez a nő!" A nyelvi problémák kiküszöbölése az első lépés.

Ha nagyon ragaszkodsz a magyarokhoz, biztos nálatok is van magyar klub, vagy bármi, ami összefogja a népet. Keress iwiwen, facebookon nálatok élő magyarokat, találkozzatok!

Annyira más mentalitásban nőnek fel a gyerekek is külföldön, hogy már ezért megéri. Csak nyitottnak kell lenni, mert másképp nem csoda, hogy nem érzed jól magad!

Én 10 éve élek kint, és nagyon szeretem.

2011. júl. 14. 14:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2011. júl. 14. 16:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Ide? Soha nem jönnék vissza, ha már egyszer elkerültem!
2011. júl. 16. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!