Ti hazaköltöznétek Angliából Magyarországra?
30 éves férfi vagyok, kb 5 éve hogy Angliában élek a párommal. Eleinte fantasztikus volt egy újszerű környezetben élni, embereket megismerni egy más kultúrából. De most egyre jobban vágyunk haza. Sikerült egy kissebb házravalót összegyűjeni, még egy kicsi kell. Honvágyunk van és hiányoznak a magyar gyökereink, a kultúránk. Az idö, az emberek, a levegö úgy minden. De nem tudjuk hogy ez majd jobb lesz-e nekünk. Otthn még mindig nagy a szegénység ami nem is lenne baj mert nem vagyunk nagy igényüek. Viszont itt meg kérdéses az angliai helyzet a Brexit miatt ami egy év után bekövetkezik.
Jó lenne nyugodtan élni otthon. Hitel nélkül ez talán könnyebb. Pest megye környékén szeretnénk házat venni.
Mit tennétek ha lenne kb 8-10 milliótok házvásárlásra? Hazamennétek Magyarországra?
Szakmám szerint szakács vagyok, de nem dolgoztam benne egy évet csak. Szabadúszóként illusztrációkat készítek, ez egyenlöre nem futot be. Van sok tapasztalatom fizikai munkák terén. Jelenleg idös embereket ápolok 12 órában.
Ha nem is Magyarországon de más országban talán megpróbálnám. De itt egye nyomasztóbb élni. Az egészségügyi ellátás is egy nagy nulla Angliában.
Leginkább csak gyári munka van, de az elviselhetetlen mert sokan vagyunk bevándorlók és 80% nem beszél angolul. Nem egyszerű. A care home-ban legalább tudunk kommunikálni ami egy plusz pont. De ez nem teszi könnyebbé a maradást. Végre élni szeretnénk és családot alapítani otthon.
A párom mindenképp otthon szeretne családot alapítani. Itt kint nem túl jó az egészségügy és nem bízik a helyi orvosokban akik mindenrr pihenést és paracetamolt ajánlanak még a rákra is.
Az idöjárás és a folymatos lehangoltság ami egyre elviselhetetlenebb méreteket ölt. Másrészt nehéz beilleszkedni mert az angolok eléggé maguknakvalóak a helyi magyarok meg folyton viszálykodnak. Magányosak vagyunk és az otthoniakkal is egyre kevesebbet beszélünk.
Tisztában vagyunk vele milyen az otthoni helyzet de itt sem valami jó.
Dettó ugyanezek voltak anno a mi tapasztalataink is!
Nekem a doki a szemem előtt guglizta(!) ki a tünetekből hogy mi lehet a bajom és mindenre sok folyadékot javasolt! Ez odakint gyógyít mindent, a reumától a kimerültségig. :D
Az aszisztens egy feka csávó utcai ruhában, mindent 2x kellett elmondani neki mert nem értette a dokit. Na, mondom inkább hazajövök ha van valami bajom. :D
5 éve vagy Angliában? Akkor várj még egyet, tedd le az állampolgárságot, aztán azon frissiben told át a bringát a nyugatra lévő kontinensre, én legalábbis ezt tenném. Az USA-ba angolként asszem simán mehetsz, ott tuti kapsz munkát is, akár szakácsként, akár bármi másként. Az életszínvonal magasabb, van sok város, ahol vannak magyar közösségek is.
Mindenesetre véleményem szerint Magyarországra jelenleg visszamenni a legnagyobb hülyeség lenne, de ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!