Hogyan müködik ez mostanság? Kell adni a gyerekeknek valamit vagy oldják meg ahogy tudják?
Nálunk a nagyszülőket támogaták a szüleik. Szüleim közül vater nem kapott semmit, a mutter és szülei megegyeztek hogy az én nevemre írják a házat amit a mutter örökölt. Na most a vater és mutter úgy van vele hogy mivel elmúltam 25 éves mehetnék a fenébe(elnézést de ezt mondják).
A szüleim vannak eltévedve vagy az a szokás hogy amint a gyerek keres pénzt menjen albérletbe vagy vegyen hitelre lakást?
Kicsit meg vagyok zavarodja, költözzek ki a lakásból ami az enyém és költsem a fizetásem ~70%-át albérletre/hitelre mert ők azt mondják?
MIvel a lakas a tied te meg azt mondod hogy nem mesz es kesz. Sot ha nem haszonelvezok lehet emlegetni azt is hogy ok mehetnek ha mar igy allnak a dolgokhoz.
2016. dec. 20. 20:05
2/4 anonim válasza:
Hát ha mutternek nevezed az édesanyádat és faternak az édesapád, akkor megérdemelnéd, hogy ne örökölj semmit. Először talán tiszteletet kellene mutatni irántuk, aztán gondolkodni csak a többin.
2016. dec. 20. 21:44
3/4 kovpet válasza:
Az örökösödést jogszabályok írják le, amitől el lehet térni, de csak korlátokkal.
Pontosan ki halt meg és ki utána a törvényes örökös? A tied a lakás? Haszonélvező van? A tulajdoni lapon mi áll?
Ezek kellenek a jogi helyzet megválaszolásához. A nem jogi vonatkozás meg egy családon belüli döntés, az nyilván mindenhol máshogy van.
2016. dec. 21. 11:45
4/4 anonim válasza:
Az a lakás,amit a nagymamád rádiratott, az anyukádnak járt volna. Azt te csak ugy ajándékba kaptad, térdenállva kezet csókolhatnál érte. Valami nem stimmel veled szerintem. Anyukád rendkivül nagyvonalú volt, amikor rádiratta a lakást. Most pedig azt szeretné ha elmennél és önállósodnál. Valószinűleg 25 évesen üldögélsz kényelmesen a tutiban, amit öledbe pottyantott anyukád és eszed ágában sincs felnőni. Lehet hogy anyukád igy próbálja a tudtodra adni, hogy felnőttél drága fiacskám, meg kéne ismerkedni az élettel. Az a lakás nem járt neked az örökösödési törvények alapján. Az a lakás anyukádnak járt volna törvényes öröklés alapján, de átadta neked. De mindezt 25 évesen tudnod kéne, és nem itt megkérdezni. Elkényeztettek, és erre túl későn jöttek rá a szüleid. Menj albérletbe, kóstolj bele kicsit az élet nehézségeibe, tanuld meg, mennyibe kerül egy kiló kenyér, stb. Alapits saját családot. 25 évesen itt az ideje.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!