Kommunális adót csak az öröklés hivatalossá válásától fizethetek?
Édesapámtól örököltem egy ingatlant. A hagyatéki eljárás évek után, nem rég záródott le, melynek alapján én kaptam meg testvéreimmel együtt, szemben a második feleséggel.
Ma kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy tartozunk több évi kommunális adóval feléjük.
A kérdésem az volna, hogy mire számítsak összeghatár tekintetében? Be fogják rajtam hajtani apám halálozását követő időszaktól, vagy csak onnantól, hogy a tulajdoni jogot megkaptam? A kettő között több évinyi differncia van, aim anyagilag igencsak nagy különbséget jelentene.
Elvileg az ingatlannal együtt az adósságot is megkaptátok szóval fizetni kell a teljes elmaradt összeget...
Az összeghatár hát.. nekünk eddig évi 18000 volt most 10000 ft-ra csökkentették éves szinten, viszont az első naptól késedelmi fizetés esetén kamatot számolnak föl rá... Amúgy szerintem bele kellett volna,hogy írják a levélbe azt,hogy mennyi is az a tartozás,de be kell menni a hivatalba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!