Hatalmas öröklés, mit tegyek?
Sziasztok! Nem régiben halt meg az utolsó idősebb rokonom akivel szinte alig tartottam a kapcsolatot csak évi 1-2x találkoztam vele. A lényeg, hogy hatalmas összeget hagyott rám és anyukámra. Ez több 10 millió és még az értéktárgyak+ház. Anyu minden áron költözni akarna egy nagyobb házba én viszont befektetném a pénzt, hiszen eddig is megéltünk gondok nélkül, szerintem ezen nem kell változtatni. A kérdésem annyi lenne, hogy mivel lehetne rávenni anyut, hogy a pénzt befektessük és ne herdáljuk el egyben? Nekem is kéne későbbi felsőoktatási célokra ha az állam nem támogatna de valahogy ez sem érdekli, vidékre akar költözni.
18/f
Szerintem a pénzt tényleg nem kéne elszórni, próbáljátok meg a házat eladni vagy elcserélni egy másikra. Ha vidékre menne megértem mert gondolom nagyvárosban laktok vagy a fővárosban, és ott nem szívesen él az ember ha nem muszáj.
Én is örököltem már házat és amint már papíron is az enyém volt, egyből költöztem le a nagyvárosból abba a kisfaluba, igaz hogy a munkahelyem az 5 perc séta helyett autóval 25 perc volt busszal kb 40 perc de még mindig jobban jártam vele, plusz a lakás amiben éltem az is rokoné volt de azt eltudtuk adni és feleztük az összeget és az én részemből rendbe raktam a házat.
A befektetéssel maximum akkor érdemes gondolkodni ha jó dologra fektetsz be, egy ingatlanra tényleg nem marhaság meg akkor a régi házatokat, lakásotokat is előbb utóbb eltudjátok adni plusz azt is amit örököltetek. És abból szerintem visszajöhet az a pénz, csak ugye idő kérdése a dolog.
Most te örököltél vagy anyukád? Olyan nincs, hogy rád ÉS anyukádra hagytak bármit is.
Ha anyukád örökölt nem igazán szólhatsz bele a dolgokba. Ha viszont te akkor azt csinálsz amit akarsz, elmúltál 18 éves, cselekvőképes felnőtt ember vagy.
Akkor gazdálkodj azzal, ami a tied. Add el és tedd el / fektesd be a pénzt. Ebbe anyukádnak sok beleszólása nincs.
Azért egy győri ház egész biztos fedezni fogja a tanulmányaidat.
Na várjunk, a kérdésben az van, hogy "több 10 millió és még az értéktárgyak+ház", előbb meg azt írtad, hogy "a megörökölt ház+ tárgyak értéke kb. 10 milliót ér".
Nem mindegy! Ha x10M+ház+apróbb értéktárgyak, akkor a kecske is jól lakhat, meg megmarad a káposzta is. 350 négyzetméteres házat nyílván badarság venni (nem keverted össze a telek méretével?), de egy normálisabb kistelepülésen ennyiért már igen szép házakat lehet kapni. Hidd el, szerintem a legtöbb ember gyorsan megpattan a fővárosból, ha teheti. A győri házat ki is lehet adni, ha jó helyen van, az már egy jó jövedelemforrás, ha meg a pesti ingatlannak is ti vagytok a tulajdonosai, az még egy és akkor feltehetőleg marad is valamennyi pénz, amit félretehettek.
Ellenben, ha összesen van 10M forint, akkor azt most tényleg be kell fektetni és majd a tanulmányaid után elgondolkodni a költözésen - akkorra úgyis elválik, hogy te mégy édesanyádtól, vagy maradsz, lesz-e barátné, család, satöbbi. Most meg az a baj, hogy kettőtöknek vennétek és berendeznétek egy házat, aztán 5-10 év múlva meg feltételezem el kezdenéd bővíteni a famíliát...
A kérdezőnek lövése sincs róla mit örököltek!
Esetleg 1újabb kamu polgárpukkasztó kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!