Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti mennyit koltetek tuzifara...

Ti mennyit koltetek tuzifara a futesi idoszakban osszesen ha mindent beleszamolsz?

Figyelt kérdés
2016. nov. 25. 16:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Most 160 vagy 165 ezret fuvarral egyűtt. De ez nem fog elfogyni . Mert nem mindig veszek ennyit . Felváltva szoktam egyik évben 15 erdei köböt másikban 10 erdei köböt veszek nyárfából. Kb 25 erdei köb megy el két évben . 140 m2-re Szigetelés nincs csak a padláson gyapot. 23 foknál nem csinálok melegebbet mert nem szeretem. Persze mivel erdőről veszem 5-6 nap meló még van vele mire felvágom és hasítom.
2016. nov. 25. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Én 5 erdei köböt vásároltam akác-tölgy, kalodában, konyhakészen (30-asra vágva, szépen sorba rakva), tavaly ez kihúzta és még maradt is belőle. Valószenűleg ebből is maradni fog, jövőre már csak 4 kalodával veszek, ha olyan tél lesz idén is mint a tavalyi. Egy ilyen 29.500 Ft, 3000-ért szállítják ki.
2016. nov. 25. 19:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja, lemaradt, 80 m2-es a kuckóm, nem túl jó szigeteléssel (még).
2016. nov. 25. 19:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Mivel nem írtad milyen fűtésről szeretnél kérdezni,hátha ez is érdekel!Nekünk cserépkályhánk van,falban,két helyiséget fűt,95000 Ft-ért 5 erdei méter fa 2 évre elég(esetleg kicsi kell hozzá,ha nagyon kemény a tél)
2016. dec. 2. 13:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Hopp,én is lehagytam,kb 45-50 nm amit befűtök vele
2016. dec. 2. 13:33
 6/8 moha76 válasza:

Azért ez elég sok ismeretlenes egyenletből áll ám össze. Függ a fa típusától, mennyire van kiszárítva, milyen a kazánod, milyenek a csövek, a radiátorok, mekkora házat kell vele befűteni, a ház tájolása, tetőszigetelése. Így elsőre ezek jutottak eszembe. A ház egyszintes 110 m2, kezdtük 12 erdei m3 cser-tölggyel. A kazán 35 KW-os, pöppet nagyobbat rakott be az előző lakó. Tetőszigetelés nem volt, radiátorok régi aluradiátorok voltak, 18 foknál nem lehetett melegebbet csinálni és elfogyott a 12 m3 fa, ami kb 220 ezer volt, plusz benzin meg egy csomó szabadidőm, mg össze nem vágtam. Ebben az első évben a fa sem száradt ki valami jól.

Második évre radiátorokat kicseréltettem, meg a padlást leszigeteltem 150 ezerből kőzetgyapottal. Rendeltem 2x12 m3-t, mert azt olvastam, hogy a két éves fa a legjobb tüzelni, mivel 20%-al kevesebb fogy belőle. De aztán télen ki kellett mennem Ázsiába dolgozni, így nem tüzeltem el.

Harmadik évben tudtam igazából felmérni, hogy a tetőszigeteléssel, új radiátorokkal olyan 8 m3 a fogyasztása egy 110m2 háznak. A 8 erdei m3 cser-tölgy 1,5m-es 15-40 cm es átmérőjű rönkökben házhozszállítva (30 km) olyan 160 ezer. Plusz ugye benzin, meg olaj a fűrészbe, meg egy lánc is lehet hogy ugrik, szóval 170-ből megvan, ha te vágod fel magad.

2016. dec. 2. 18:36
 7/8 Gilicze Ferenc válasza:
95 négyzet méter ,fűtőt rész ( 60cm) fal vastagság ,kemence ,amiben egy autó gáz tartály van és persze keringettő szivattyú. Igy 5 köbméter nyárfa ,plusz fél kemény fa igy nekem 60-80 ból meg ál az egész!
2016. dec. 11. 21:55
 8/8 Gilicze Ferenc válasza:
60 cm fal, 95 négyzetméter fűtött alapterület . Kis paraszt ház melyben adott volt egy belső kemence ,ebbe beleraktam egy autó gáz tartály,plusz keringető szivattyú ! Igy 5 köbméter puha fa és egy kemény ,fával 50-80000 ft böl kijön egy téli szezon .
2016. dec. 12. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!