Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Betonfödém (padlás) szigetelés...

Betonfödém (padlás) szigetelését hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Nem szeretnénk semmire sem használni. Közetgyapot 20 cm vastagon lesz lerakva. Csak egy dolog érdekelne, hogy a fürdőszoba feletti részt érdemes e leszigetelnem, vagy nem? Penészesedés miatt kérdezném, mert most nincs gond vele. Valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?

2016. nov. 12. 12:39
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Közetgyapotot dobd a kukába, betonfödémet nikecellel kell szigetelni! A kőzetgyapot egyébként sem ér semmit, mert átmegy rajta a levegő, és a meleg is.

Benyirkosodik, azt annyi.

Fürdőszobát is érdemes leszigetelni, mert penész ott képződik ahol lehűl a fal, és lecsapódik a pára, ehhez jön a műgyantás festék.

(a mészfesték nem penészedik a mész antiszeptikus megöli a spórákat).

Amúgy biztos vagy benne, hogy betonfödémed van?

2016. nov. 12. 12:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Betonra mehet nikecell is, de akkor alul párazáró, felül pátaáteresztő fólia kell. Az ásványgyapot is tökéletes, az első nem tudom, honnan veszi az infokat... Az alá nem kell fólia, esetleg a tetejére valami porfogó: sima papír vagy páraáteresztő fólia.

A fürdő felett is kell mindenképp szigetelni. A padlás szigetelés ugyanis kb. 30% fűtés csökkenést jelent, ha nem szigeteled a fürdőt, hideg lesz és penészes.

2016. nov. 12. 13:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Én kőzetgyapotot tettem fel. A fürdő fölé is. Semmi gond már évek óta
2016. nov. 12. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Nikecellt nem ajánlom, főleg nem fürdőszoba fölé. Ásványgyapot megfelelő lesz mindenhova.
2016. nov. 12. 20:01
 5/6 gomzoli ***** válasza:
Kb. 5 éve szőnyegeztem le az egész padlást kőzetgyapottal, tökéletes állapotban van azóta is, jelentős hőszigetelő értéke van, pára, penész sehol nincs, baromság ezt állítani! Nyugodtan csináljátok meg!
2016. nov. 12. 23:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem építész rokonom tanácsolta, hogy közetgyapottal szigeteljem a födémet, Alulra párazáró fólia került, majd 10 centis kőzetgyapot vízszintesen, majd rá függőlegesen, így teljes átfedés van. Rá páraáteresztő fóliát érdemes tenni, de az elhagyható, ha jó a tető, és nem fújhatja be a szél a havat:)

Nekünk nagyon bevált. Ja, a fürdő is szigetelve van. Mi nem használjuk a padlást, így sima kőzetgyapotot vettünk, de létezik lépésálló is, ha akartok feljárni.

2016. nov. 13. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!