Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit érdemes megvenni?

Mit érdemes megvenni?

Figyelt kérdés
Már évek óta gyűjtöm a pénzem, ballagás, szülinap, névnap, gyereknap. Nagyon spórolós gyerek vagyok... van egy kiváló laptopom, telefonom... minden megvan ami kell. Nem vagyok telhetetlen. De nem tudom, mit vehetnék. Már kezd zavarni, hogy már több mint 1 millió forintot gyűjtöttem, és nem vettem magamnak semmit, belőle, évek óta. És a kutyára gondoltam, de azt a szüleim leszavazták. babzsákfotelt szeretnék, de az max 10ezer forint...Maradandó dolgot szeretnék venni, de befektetni, vagy adományozni nem szeretnék... Segítenétek?

2016. júl. 30. 13:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Kutya nem 1 millió. :)

Ráadásul azt inkább menhelyről.

Bár alapvetően támogatom az adományozást, az évek alatt összekuporgatott pénzem én sem ilyesmire fordítanám.

Befektetést nem akarsz, nem tudom, ez mennyire minősül annak, amire én gondoltam. A szüleid gazdagok?

Hány éves vagy, mész-e más városban egyetemre, vagy mikor akarsz elköltözni otthonról?

Ezt azért kérdezem, mert esetleg köthetnél egy lalástakarék-szerződést, ami nagyon jól fog jönni, ha saját lakást akarsz. Elég jelentős állami támogatást kapsz hozzá, és ha eljön az idő, nem kell majd agyalnod, hogy honnan szerezz önerőt.

A fiatalok jelentős részének ez elég nagy probléma. A havi törlesztőrészletet ki tudnák fizetni simán, de lakáshitelt nem kapnak önerő nélkül, az meg eleve milliós tétel.

Akarsz-e kocsit? Vagyis előbb kérdés: van-e jogsid? ha nincs, ez mindenképp kell majd az életben, egy csomó munkánál előnyt jelent.

2016. júl. 30. 17:31
 2/2 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, de mégis valami maradandót szerettem volna, és igaz, hogy 1 millió a kutya, de azt szívesen vettem volna belőle. Igen, gazdagok a szüleim, vagyis jól élünk, de a lakásra egy külön kasszában gyűjtünk, mivel arra már kiskorom óta gyűjtünk. Így az kiesik. Autó. Hát azt már megkaptam szülinap-karácsony-névnap-gyereknap keverékbe, így arra sem tudok költeni. Más dolgot tudnátok mondani? Ja, és lány vagyok! :D
2016. júl. 30. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!