Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Város vagy falu? Szerintetek...

Város vagy falu? Szerintetek hol jobb élni?

Figyelt kérdés
Város közelében lévő falura gondolok, ahol a munka adott. Hol magasabb a költség, mi lehet jobb egy családnak, ahol még kicsik a gyerekek?
2010. ápr. 8. 20:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi város mellé költöztünk.Leginkább azért,mert a városban esélyünk sem lett volna lakáshoz jutni.Ez a 10 km távolság több millió forint különbséget jelentett.

Mivel ugyanazok a szolgáltatók,mint a városban,így a rezsink kb. ugyanannyi.Az utazást pedig részben támogatja a munkahelyünk.Szóval,költség szempontjából nálunk ugyanaz,mintha a városban maradunk.Itt viszont van udvar,kutya,macska,madarak,virágok.

2010. ápr. 8. 21:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fővárosról van szó, akkor mindenképp a közeli falvak egyike, kertes ház.

Ha egy közepes városról, akkor akár a külváros (kertes ház), akár a város mellett.

Városban szerintem magasabb a költség, főleg, ha átalányt kell fizetni.

Viszont vidéken (falun) kedvesebbek az emberek, foglalkoznak egymással, törődnek, mindenki mindenkit ismer (s pont ugyanez a hátránya is :D) , friss a levegő, van lehetőség természetjárásra, kirándulásra, szabadtéri játékra. Nincs rohanás.

2010. ápr. 8. 21:09
 3/12 anonim válasza:
69%

Mi neked a város? Mert elméletileg én is városban lakok, csak vidéki kisvárosban...

Am sztem a külvárosokban, vagy a kisvárosokban jobb... Nincs se nagy zaj, se a város sok más elviselhetetlen velejárója, de nem is olyan "elmaradott" mint a falu...

2010. ápr. 8. 21:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Ahol én élek: Panel,panel,panel,vasmű,vasmű,vasmű. Szerintem, így már sokan tudják, hogy hol élek.
2010. ápr. 8. 21:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi családiban laktunk nagyvárostól 15 km-re. Aztán beköltöztünk a belvárosba egy társasházba. Hamar rájöttünk, hogy nagy hiba volt.Most hogy megszületett a harmadik babánk költözünk ismét családiba 10 km-re a várostól.Ott a gyerekek nyugodtan játszhatnak az udvaron, ha sétálunk nem a kipufogógázt szívják. És nem utosló sorban senki nem fog ordítozni, ha szaladgál a gyerek a lakásban.A rezsi lehet családiban kicsit magasabb lesz. Mármint a fűtésre gondolok. De itt meg a társasházban közös ktsg van.Ami majdnem 100 000 Ft egy évben.Ha most vennétek az biztos, hogy a vidéki ház olcsóbb mint a városi.És nálunk például a leendő vidéki házunkból hamarabb beér a férjem munkába mint most, pedig most ugyanazon a településen lakunk, ahol a munkahely is van.
2010. ápr. 8. 21:16
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Faluból költöztünk nagyvárosba, annak is egy külső peremkerületébe sorházba. Hátunk mögött az erdő reggeli madárdallal, és a reggeli rigók ébresztenek az előttünk álló fenyőfákon. Imádom ezt a helyet, az erkélyünk és teraszunk már tele van virágokkal, Piros balkonládákban ott virítanak a lila és sárga árvácskák, A kaspókban a muskátlik! A belváros meg közel van hozzánk. Tehát közel 30 évig falun éltünk, de olyan helyet vállasztottunk, ami a falusi életre hasonlít.
2010. ápr. 8. 21:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én faluban lakom, de kipróbáltam már a nagyvárost is. És a falu mellett döntöttem, mert nekem túl zajos, túl személytelen, és túl drága a város...
2010. ápr. 8. 21:59
 8/12 anonim válasza:
100%
Nem Dunaújvárosi vagy véletlenül?XD
2010. ápr. 8. 22:24
 9/12 anonim válasza:
100%
Költözz Rácalmásra, vagy Nagyvenyimre, azok nincsenek messze.
2010. ápr. 8. 22:32
 10/12 A kérdező kommentje:

De,de az vagyok! Hát csodás egy hely! Szép,tiszta, kedvesek az emberek:) + idézőjel...:P

Köszi a válaszokat! Még azért várok, ha gondoljátok!

2010. ápr. 8. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!