Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan rendszerezitek a...

Hogyan rendszerezitek a konyhaszekrényeteket?

Figyelt kérdés
Mi szerint van el döntve hogy mit hová pakoltok?
2015. dec. 27. 13:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Ahogy sikerül
2015. dec. 27. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Olyan nagy rendszerezés nincs, de igyekszem. Sajna van egy csomó kb. sosem használt edényem, azok ott ülnek az alsó polcokon, ahova fértek.

A főzés, evés kapcsán gyakran használt edények a főzőrész környékén vannak. Sajna nincs elég felső szekrényem, mert sok és nagy az ablak, de az is kell, így sem napos a konyha, maximum ősszel (de fák is kellenek és fedett terasz is. nem lehet minden egyszerre).

Tehát, a főzőlapok alatt vannak a tányérok s amit még arrafelé használok. A csap környékén vannak a poharak. A nagyon nagy edények a sarokszekrényben vannak, mert ott férnek el jól. Szintén a főzés környékén van a tojás (egy nagy alsó szekrény felét foglalja el) és a hagyma, cékla. Ideálisabb lenne szellősebb helyen tárolni őket, bár nincs bajuk, majd építek nekik egy nyitott tárolót a hűtő alá, annak úgyis fent van a fagyasztója és hajolgatni kell. A hűtő elég messze van a főzőrésztől, kizárásos alapon csak oda fért el, de ez amúgysem zavar kicsit sem. Mellett vannak a ritkábban használt tányérok, tálak, keverőedények, valamint a nagy korsók és kis kancsók, amiket gyakran használok, de a kis poharas szekrénybe már nem fértek.

Van egy félreeső szekrény, abban a műanyagok és a ritkán kellő dolgok vannak.

Sok szekrény van, nem sorolom fel mind, mindenesetre nekem fontos, hogy ahol kellenek, ott legyenek inkább. Pl. a sütők és a főzőlapok között van egy rész, ahol darálok, keverek, turmixolok... Az ottani szekrényben vannak az ehhez használt alapanyagaim (olajos mag, magliszt, fűszerek, cukrok, gabonák). Van rá kb. 3 szekrénnyi rész, ebből egy nagy alsó szekrény tartalmazza a bontott, egy nagy alsó szekrény a bontatlan vagy bontott, de többkilós utántöltő csomagokat, az üvegekbe töltött s ha olyan, darált alapanyagokat fent szeretem tartani (nyitott polcon a naponta használtakat, zárva a többit, kivéve a nagyon ritkán használtakat és a gabonaneműeket, amik már megint nem férnek el a nagyon kevés felső részen...). De még a sarokszekrény felső nyitott polcain is vannak magvak, jól néznek ki és oda nem tudnék mi mást tenni. Mögöttük nyilván olyanok lapulnak, amik nem kellenek sűrűn.

Az összes tepsi, muffinsütő és serpenyő a mikró fölötti nagy felső polcon van. Arra ügyelek, hogy ne legyen rengeteg edényem.


Aztán ha valaminek a helye idegesít, akkor elgondolkodom s átrendezem. Még csak pár éve van meg a konyha, s lesz még változás bútorokban is, a konyhasziget is kap fiókokat...

Ja igen, a fiókokba azt teszem, ami nekem fiókba való. Sok fűszerem ott van, az evőeszközök is nyilván (2 fióknyi), a szivacsok, konyharuhák is s van egy nagy 4be osztott fiók a zacskóknak.

3 fűszeres polcom van a falon, 2 mágneses késtartó (pár kis hámozókést kivéve minden késem ott van, a belsőn a kvázi sosem használtak) s egy csomó kis kampó (jobb lenne egy fémrúd) a merőkanál, szűrő, reszelő, nagy tölcsér részére, ezek nagyon gyakran kellenek s amúgyis szeretem, ha elöl van egy csomó minden.

A fedők az egyik szekrény oldalán vannak egy fedőtartóban.


Szimpatizálok a szerkrényajtókon levő kis polcokkal is, ha tárolási ötleteket nézek, de arra egyelőre nem került sor s igazából elég nagy a konyhám ahhoz, hogy nélkülük is ellegyek.

2015. dec. 27. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Üveges felső szekrényben a poharak. Főzőlap alatt 3 széles fiók van, felül fűszerek, fakanalak, nagykés, középsőben főzéshez használt kistányérok, kompótos darabok amiből nem enni szoktunk, botmixer, vágódeszkák, alsó fiókban a lábosok, fedők többsége.

Az étkező felé van egy magasabb pultos elem, ott vannak az étkezéshez használt készletek, kávéskészlet, reggeliző szett. Mellette egy fiókos elemben az evőeszközö, alatta tálalóeszközök, konyharuhák. Mosogató és a m.gép mellett keskeny kihúzhatós elemben a tisztítószerek. A sütő alatt és felett is van szekrény amiben a tartós élelmiszerek vannak, beépített hűtő felett zacskók, tisztítószerek, új szivacsok, minden ami nem élelmiszer és kell a konyhába. Van még két nagy sarokelem, a többi főzéshez szükséges eszköz ott van: nagyfazék, jénaik, kacsasütő, stb. Igazi felső elem csak az van, ahol a poharak vannak.

Én nem szeretem, ha sok minden van elől, szerencsés esetben ez egy vízforraló, teafőző, kések egy evőeszk. tartóban, 1-2 ital, borsdaráló.

Hogy minek hol legyen a helye, az gyakorlatilag költözéskor derült ki, ahogy pakoltam ki a dobozokat, menet közben találtam ki, hogy mit hova tegyek. Mire mikor van szükség.

2015. dec. 27. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!