Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Budapesten tényleg nem divat...

Budapesten tényleg nem divat már a főzés?

Figyelt kérdés
2015. dec. 6. 16:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség
2015. dec. 6. 17:01
 2/14 A kérdező kommentje:
Munkahelyemen megkérdeztem egy fiatal nőt mit főz hétvégén és teljesen ki kelt magából. Mit akar mindenki a főzéssel kérdezte, különben is tudhatnánk hogy Pesten már nem divat a főzés.
2015. dec. 6. 17:13
 3/14 anonim ***** válasza:
81%

Dehogynem, sőt! Egyre nagyobb divat.

Vannak itt újabban lakáséttermek is, sőt itt találták ki a Piqniq nevű appot is.

[link]

2015. dec. 6. 17:16
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Amikor egyedül éltem és napi 12-16 órát dolgoztam, én se főztem, a melóhelyről vittem haza. Engem is zavart, hogy az ötvenes kolléganőimnek más témája nem volt, mint a ki mit főz, rólam meg lesajnálón mondogatták, hogy "az Anna, az nem főz"...
2015. dec. 6. 17:32
 5/14 anonim ***** válasza:
Dehogynem, ott is főz a többség. Szerintem inkább az a baj, hogy az én korosztályomban (20-as évek eleje) sokkal kevesebben tudnak főzni, meg idejük sincs úgy rá, mint a 10-15 évvel idősebbeknek. Az ismerőseim felének a rántott tojásnál bonyolultabb dolog gondot okozna, negyedének meg az se menne... nekem is csak nehezen :D
2015. dec. 6. 18:12
 6/14 A kérdező kommentje:
Az illető hölgynek lenne ideje rá és szereti is a főtt ételt . De inkább éhen halna mintsem hogy meg tanuljon főzni.
2015. dec. 6. 19:29
 7/14 anonim ***** válasza:
66%
Míg nem volt gyerekem addig főztem mindig, 1-2 naponta, mióta anyuka vagyok nem küzdök vele, a gyerek sok törődést igényel, inkább vele foglalkozom, minthogy főzzek, szerintem az fontosabb, ha nagyobbak lesznek a gyerekek remélem újra lesz rá időm. Hét közben kajafutár hozza a kaját, hétvégén a szüleimnél eszünk.
2015. dec. 6. 19:55
 8/14 anonim ***** válasza:
38%

Tényleg nincs napi 30 perced főzni?

Akkor valami komoly baj lehet a gyerkőcökkel... :-(

2015. dec. 6. 20:00
 9/14 anonim ***** válasza:
77%

30 perc alatt inkább csak rántottát lehet főzni, vagy lazacot nyers zöldséggel...

30 perc alatt a zöldséget nem pucolom meg leveshez, na jó, ha nagyrészt mirelitet használok, akkor belefér.

Plusz mosogatás (nemcsak az evőedényt kell elmosni, hanem a tálat, a galuskás edényt, miegymást), munkapult letörlése, darál, szóródik, ésatöbbi. Főzni azért idő, főleg, ha könnyed zöldségétellel akarunk jóllakni, lehetőleg ebédre és vacsorára is (amire kettőnknek kell egy nagy fazék étel).

Mindazonáltal én tuti nem rendelnék, de nem vagyunk egyformák.

Nem tudom, Budapesten mi a divat, bár kétlem, hogy ne főzne sok ember :) Ha még ott laknék, én nyilván főznék akkor is... Ha túlórából este 9-kor estem haza, akkor is nekiálltam főzni, a saját ételemet szerettem, nyugiban.

2015. dec. 6. 20:25
 10/14 anonim ***** válasza:
60%

# 9

30perc alatt rengeteg kaját el lehet készíteni...

Egy olasz tészta nulláról száraztésztával nagyjából 15 perc, ha én gyúrom a tésztát akkor 25... :-)

Bármilyen sült csirke, marha, megvan körettel együtt fél óra alatt bőven, főzelékek szintúgy.

krémlevesek, gyümölcslevesek 10 perces kaják.

De itt egy videó 6 perces könnyű vacsoráról:

[link]

;-)

2015. dec. 6. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!