Milyen kávéfőzőt vegyek?
Melyik kávéfőzőt vegyem a kapszulás milyen?
Elég drága egy kapszula jobba hagyományos kávéfőző?
Kapszulást egy speciális esetben ajánlanék csak:
- ha szeretnél presszókávé minőséget inni otthon, nem túl drága gépet véve, speciális kávé készítési tudás nélkül és ez kimerül napi 1-2 csészében, illetve te kávézol egyedül és hajlandó vagy bevállalni azt az árkülönbözetet amit a kapszulás kávék jelentenek (kb. 10-szeres árú is lehet a kapszulás kávé egységre vetítve, persze típus függő)
Amúgy tényleg nem rossz a kotyogós, de tudni kéne az igényeidet. Tehát, hogy hányan használnátok, vendégekre milyen számban, milyen gyakran számítasz? Milyen típusú kávét kedvelsz és abból milyen fajtát? Fontos a minőség, vagy inkább csak legyen meg a reggeli koffein adag? stb. Ezek mind árnyalják, hogy melyik lenne az igazi neked
a kotyogósnak ismert főzők nem igen kotyogósak, csak olcsó utánzatok, amit pár ezerért kapsz. Az eredeti kotyogósban súlyszelep van (rázva a káváfőzőt kotyog) ennek az ára ott van mint egy kapszulásé. mindkettő azért jó, mert csak megfelelő nagyságú nyomásnál engedi át a vizet és gyorsan. így a kávé egészen más lesz, olyan mint a gépi eszpresszók.
ez kotyogós: [link]
ez csak annak mondott: [link]
ha veszel egy eredeti kotyogósat, amiben súlyszelep is benne van, akkor jó kávét fogsz inni
Kapszulás / Pad(párnás) gépek hátránya árban:
- 1kg őrölt kávé (lavazza crema e gusto)
kb. 4000 ft (1000ft/250g)
- 1kg szemes kávé (Lavazza gran crema)
4700 ft
Ennél a kettőnél csak élvezetbeli különbségről beszélhetünk. A frissen őrölt, szemes kávé nyilván intenzívebb, finomabb. Itt még nem akkora az árkülönbség
Pad (párna):
Segafredo intermezzo (A segafredo átlagosan 300-800 ft-al olcsóbb kilója mint a Lavazzának. Lavazzából nem találtam padre árakat)
18x7 g 1000 ft. (112gramm)
1 kg: 11.000 ft!!!!
Kapszula (na most kapaszkodj meg)
Lavazza crema dolce
100db-os csomag (800g) 12.000 ft, 50 db-os csomag (400g) 7.000 ft.
tehát 1 kg: 15.000 ft.
---
Ebből azt hiszem meg is állapíthatjuk, hogy vagy őrölt kávés (pl. kotyogós, eszpresszófőző, filteres, stb.), vagy fullautomata őrlőset érdemes venni, az összes többi rablás.
A kapszulás kávégép azoknak való, akik nem sajnálják rá a pénzt, nem akarnak sokat macerálni a kávékészítéssel, továbbá elég nekik a kapszulás minőség. Ha olcsón szeretnél JÓ kávét inni akkor egy eredeti Bialettit ajánlok, hozzá pedig minőségileg is jó kávét. Ahogy már említették előttem a kapszulás kávék ára elérheti a 15000Ft/kg-t is, ennyi pénzből pedig már abszolút prémium minőségű Single Origin kávét vehetsz szaküzletből. Az pedig csak annak való aki valóban ért is hozzá. Minőségileg pedig össze sem lehet hasonlítani a kapszulással.
Kérdésedből azt feltételezem, hogy nem értesz annyira a témához. Nem ajánlom az őrölt kávét, minősége ugyanis nem a legjobb, viszont a szemes kávéval egy laikusnak rengeteg gondja lesz, úgyis át fog állni az őröltre. Őröltből a középosztályt ajánlom, az alsó osztály tele van mindenféle borzalmakkal, az őrleménybe gyakran kerülhet más ismeretlen anyag is. Alsó osztályba tartoznak az élelmiszer boltok polcain található olcsó kávék. Középosztályba tartoznak és ajánlom őket: Segafredo Emozioni, Illy összes fajta, Lavazza Qualità Oro, Tchibo Espresso Superiore, Davidoff Creme.
Én PÁRNÁS kávét vettem, akciósan.
Kb. 10Ft/adag.
Szóval ettől olcsóbban nem nagyon juthattam volna hozzá.
Valami gépet keresek most hozzá, Philips Senseot néztem ki, az habos kávét készít egyszerűen. Krups-ba nem láttam ilyet csak kapszulásat. Egyébként a Senseo-hoz vannak kiegészítők, így 1-2 személyest és őrölt kávét is lehet készíteni. Azt mondják jó (hosszú)kávét főz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!