Milyen kávéfőzőt vegyek?
Tudom, hogy van kismillió ilyen kérdés, de mégsem találtam meg a válaszomat. 30ezer forintig érdekelne. Az eszpresszó kávégépekhez gondolom mindenképp szükséges örlő/daráló, de a két készülék már túl sok lenne nekem szerintem. Maga a kávézás nem bánnám ha nem lenne túl drága, ezért talán a kapszulást is kizárnám.
Kérlek írjatok gépeket, esetleg kávékészítményeket, amik nektek beváltak.
Esetleg egyéb szempontjaid vannak? Ha frissen őrölt kávét szeretnél, akkor kell az őrlő, de ha lemondasz erről akkor nem feltétlenül. A kapszulás annak jó aki minőségi kávét szeretne (friss, meg megfelelően tömörített, stb...), de nem iszik sokat/ nem akar vele sokat foglalkozni (hogy maga őrli, stb.). Általában olcsóbb maga a gép, cserébe a kapszula drága. Ha ugyanazt a szintet és kényelmet szeretnéd elérni, akkor az egy automata gép saját darálóval, víztartállyal stb. de ezek kb. 70.000-től kezdődnek, akkor éri meg, ha sok kávét/többen iszol/isztok.
Ha amúgy nem vagy egy nagy kávé mániás, tehát a minőségből hajlandó vagy alább hagyni, akkor azért nem automata preszzófőzők közt lehet jót találni 30.000-ig és akkor vehetsz hozzá előre őröltet. Kávék közt pedig nagyjából árral arányos a minőség, egy kis túlzással, de milyen árkategóriára gondoltál?
Amúgy ezek szimpatikusak nekem:
DeLonghi EC 680.M Dedica espresso kávéfőző - 55.000 Ft körül van :(, de nagyon kis csinos
Delonghi ICONA - ezt már ki lehet fogni 30.000 körül
Philips HD8423/79 Saeco Poemia kávéfőző - ez is belefér a 30.000-es kategóriába
Ariete 1365 Picasso - ha árérzékeny vagy, huszon pár ezerért már van, amúgy annyira kifejezetten nem szimpi az ariete, mint márka
Ha én vennék most főzőt akkor ezeket nézném rajta:
- minimum 15 bar nyomás
- POD-os kávé is mehessen bele (ez mondjuk apróbb dolog, de jó ha van)
- meg valami spéci szűrő, ha van benne, akkor azt feltüntetik és attól biztos, hogy lesz a kávédon "crema", igaz, nem a klasszikus crema, de nagyon mutatós. (van ahol thermocream systemnek írják, ezt a szűrőt takarja valójában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!