Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen kávéfőzőt vegyek?

Milyen kávéfőzőt vegyek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy van kismillió ilyen kérdés, de mégsem találtam meg a válaszomat. 30ezer forintig érdekelne. Az eszpresszó kávégépekhez gondolom mindenképp szükséges örlő/daráló, de a két készülék már túl sok lenne nekem szerintem. Maga a kávézás nem bánnám ha nem lenne túl drága, ezért talán a kapszulást is kizárnám.

Kérlek írjatok gépeket, esetleg kávékészítményeket, amik nektek beváltak.

2015. jún. 21. 14:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Esetleg egyéb szempontjaid vannak? Ha frissen őrölt kávét szeretnél, akkor kell az őrlő, de ha lemondasz erről akkor nem feltétlenül. A kapszulás annak jó aki minőségi kávét szeretne (friss, meg megfelelően tömörített, stb...), de nem iszik sokat/ nem akar vele sokat foglalkozni (hogy maga őrli, stb.). Általában olcsóbb maga a gép, cserébe a kapszula drága. Ha ugyanazt a szintet és kényelmet szeretnéd elérni, akkor az egy automata gép saját darálóval, víztartállyal stb. de ezek kb. 70.000-től kezdődnek, akkor éri meg, ha sok kávét/többen iszol/isztok.

Ha amúgy nem vagy egy nagy kávé mániás, tehát a minőségből hajlandó vagy alább hagyni, akkor azért nem automata preszzófőzők közt lehet jót találni 30.000-ig és akkor vehetsz hozzá előre őröltet. Kávék közt pedig nagyjából árral arányos a minőség, egy kis túlzással, de milyen árkategóriára gondoltál?

2015. jún. 22. 09:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Amúgy ezek szimpatikusak nekem:

DeLonghi EC 680.M Dedica espresso kávéfőző - 55.000 Ft körül van :(, de nagyon kis csinos

Delonghi ICONA - ezt már ki lehet fogni 30.000 körül

Philips HD8423/79 Saeco Poemia kávéfőző - ez is belefér a 30.000-es kategóriába

Ariete 1365 Picasso - ha árérzékeny vagy, huszon pár ezerért már van, amúgy annyira kifejezetten nem szimpi az ariete, mint márka

Ha én vennék most főzőt akkor ezeket nézném rajta:

- minimum 15 bar nyomás

- POD-os kávé is mehessen bele (ez mondjuk apróbb dolog, de jó ha van)

- meg valami spéci szűrő, ha van benne, akkor azt feltüntetik és attól biztos, hogy lesz a kávédon "crema", igaz, nem a klasszikus crema, de nagyon mutatós. (van ahol thermocream systemnek írják, ezt a szűrőt takarja valójában)

2015. jún. 22. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!