Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tízemeletes panelban, melyik...

Tízemeletes panelban, melyik emeletre érdemes költözni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 23:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Földszintre és a legfelső emeletre ne.

Én az elsőre, esetleg a másodikra költöznék, és legszélső lakásba, valamint északi fekvésűbe nem.

2010. márc. 9. 23:09
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem határozottan 3. emelet.

Ha van földzint is, akkor 2. emelet.

Ott már nincs annyira hideg, nyáron nincs meleg.

Van még megfelelő víznyomás.

Elég magasan vagy ahhoz, hogy ne hallgasd egész nap a liftforgalmat, meg ahogy csapódik a bejárati ajtó.

Földszinti lakáshoz képest kisebb annak a veszélye, hogy egy dugulás következtében a lakásodban landol az összes trutyi (Bár ez rendkívül ritka eset, ezzel nem nagyon kell számolni)

Még azon a magasságon vagy, hogy tűz esetén gyorsan menekülhetsz, gyorsan leérsz.

Kapásból enyni jutott az eszembe. Nekem az a véleményem, amúgy már rengeteget agyaltam rajta én is... Laktam 6-on, az már túl magasan volt nekem. Laktam elsőn, télen rettenetesen hideg volt, és hangos.

2010. márc. 9. 23:18
 3/17 anonim válasza:
100%
Földszintre én se. Viszont én csakis a tizedikre. Ugyanis utálom, ha a fejem fölött ugrálnak és tologatnak bútorokat. Abból egy életre elég volt. Most is legfelül lakunk, igaz, nem panel, és csak 3 emelet.
2010. márc. 9. 23:18
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

meg kell nézni a panel fekvését a többihez képest, mert az alsó emeleteket sok esetben árnyékolja a szomszédos panel, a nap nagy részében nem süt be a napfény. feltéve, hogy neked fontos a napfény :D

az első jó válaszokat adott.

2010. márc. 9. 23:19
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

A földszint túl zajos, bicajt, babakocsit sokan otthagyják a belépő előtti részen, meg a folytonos ajtócsapkdás zavaró tud lenni. A legfelső (ahol mi is lakunk, csak mi 4emeletesben) azért gáz, mert ha régi a ház, akkor beázik a tető, folyton azt kell csináltatni, ha nem is ázik be, nyirkos lehet, akkor meg ott a penész... amitől szinte lehetetlen megszabadulni :(

Olyan középtájt lehet jó, meg ahol kedvesek a szomszédok az emeleten :)

(Persze számít, hogy nagymamával, kisgyerekkel vagytok-e... akkor nem a legszerencsésebb a 8. emelet :))

2010. márc. 9. 23:57
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
MI egy 10 emeletes panel 4. emeletén lakunk a legszélső lakásban.Itt buli az élet ,75nm-es a beépitett terasszal.A földszinten nem laknék,szivem szerint az elsőn,mivel ha tűz van még lehet ugrani.5. emelettől felfele meg már biztos nem költöznék be,maximum a kilátás miatt.van egy két lakotelep ahol elég jo kilátások vannak a 7.8.9.10.emeletről,de mi a4.emeletről is rálátunk a budai hegyekre:D 19/F
2010. márc. 10. 01:05
 7/17 anonim válasza:
100%

10. en lakom, és legközelebb is ide költöznék. Messze vagyok az utcától, az emberek nem az ablakunk elé nyomatják ki a kutyájuk salakanyagait, nem kell félnem, hogy bemásznak az ablakon, senki nem ugrál felettünk, maximum mi mások felett, nem áztatnak el a feletted lévők, jobb kilátás.

Hátrány: Liftre kell várni és ha rossz a lift...

2010. márc. 10. 01:50
 8/17 anonim válasza:
100%
szerintem is 10.!!!
2010. márc. 10. 04:02
 9/17 anonim ***** válasza:

páromék 10.-en laknak. szép a kilátás. sajnos szélső lakás, úgyhogy nincs aki fűtené azokat a falakat mellettük. sok a napfény.

tűz esetén lehet felfele menekülni (remélem nem történik ilyesmi). nincs szemközti ház, ahonnan bámulnak át.

2010. márc. 10. 08:22
 10/17 anonim ***** válasza:
Mi az elsőn lakunk, így én ezt annyira nem ajánlanám. Nem hideg abszolút (mondjuk ez egy olyan épület, ami a panelprogramban újra lett szigetelve és újak az ablakok), de a zajok eléggé beszűrődnek. Ilyenkor ez még annyira nem is gáz, viszont nyáron meg lehet pusztulni csukott ablaknál, ha pedig kinyitod, akkor nagyon behallani mindent. Szerintem is olyan 2.-3. emelet lehet optimális. GYerekkoromban szintén panelben a 7.-en laktunk, de a tető beázott és egész a 6.-ig le is ázott mindenki. Megjavították, de tapétázhattunk újra. Ez kb. évente előfordult. :-(
2010. márc. 10. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!