Tízemeletes panelban, melyik emeletre érdemes költözni?
Földszintre és a legfelső emeletre ne.
Én az elsőre, esetleg a másodikra költöznék, és legszélső lakásba, valamint északi fekvésűbe nem.
Szerintem határozottan 3. emelet.
Ha van földzint is, akkor 2. emelet.
Ott már nincs annyira hideg, nyáron nincs meleg.
Van még megfelelő víznyomás.
Elég magasan vagy ahhoz, hogy ne hallgasd egész nap a liftforgalmat, meg ahogy csapódik a bejárati ajtó.
Földszinti lakáshoz képest kisebb annak a veszélye, hogy egy dugulás következtében a lakásodban landol az összes trutyi (Bár ez rendkívül ritka eset, ezzel nem nagyon kell számolni)
Még azon a magasságon vagy, hogy tűz esetén gyorsan menekülhetsz, gyorsan leérsz.
Kapásból enyni jutott az eszembe. Nekem az a véleményem, amúgy már rengeteget agyaltam rajta én is... Laktam 6-on, az már túl magasan volt nekem. Laktam elsőn, télen rettenetesen hideg volt, és hangos.
meg kell nézni a panel fekvését a többihez képest, mert az alsó emeleteket sok esetben árnyékolja a szomszédos panel, a nap nagy részében nem süt be a napfény. feltéve, hogy neked fontos a napfény :D
az első jó válaszokat adott.
A földszint túl zajos, bicajt, babakocsit sokan otthagyják a belépő előtti részen, meg a folytonos ajtócsapkdás zavaró tud lenni. A legfelső (ahol mi is lakunk, csak mi 4emeletesben) azért gáz, mert ha régi a ház, akkor beázik a tető, folyton azt kell csináltatni, ha nem is ázik be, nyirkos lehet, akkor meg ott a penész... amitől szinte lehetetlen megszabadulni :(
Olyan középtájt lehet jó, meg ahol kedvesek a szomszédok az emeleten :)
(Persze számít, hogy nagymamával, kisgyerekkel vagytok-e... akkor nem a legszerencsésebb a 8. emelet :))
10. en lakom, és legközelebb is ide költöznék. Messze vagyok az utcától, az emberek nem az ablakunk elé nyomatják ki a kutyájuk salakanyagait, nem kell félnem, hogy bemásznak az ablakon, senki nem ugrál felettünk, maximum mi mások felett, nem áztatnak el a feletted lévők, jobb kilátás.
Hátrány: Liftre kell várni és ha rossz a lift...
páromék 10.-en laknak. szép a kilátás. sajnos szélső lakás, úgyhogy nincs aki fűtené azokat a falakat mellettük. sok a napfény.
tűz esetén lehet felfele menekülni (remélem nem történik ilyesmi). nincs szemközti ház, ahonnan bámulnak át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!