Panelban vagy kertes házban laktok? Hány m2? Szeretitek, meg vagytok vele elégedve?
panelszerű képződményben lakom a párommal. 50nm, nagyon szeretem, jó helyen van, jó a közlekedés, infrastruktúra. kettőnknek bőven elég, jól érezzük magunkat itt. igazi nagybetűs otthon.
nekem valahogy nem jön be a kertes ház, nem is tudnám kihasználni a sokak által hajtogatott előnyeit. utálom, ha valaki lepanelproliz, csak azért mert én ilyen környezetben érzem jól magam.
sem egy polgári lakásban, sem pedig egy kertes házban nem tudnám elképzelni az életemet.
kertes ház
kb 120m2
Nyáron jó dolog hogy az udvarba van úszómedence:D
meg lehet grillsütözni.
illetve lehet termeszteni zöldséget gyümölcsöt.
és persze lehet normálisan háziállatot tartani.:D
mindezek ellenére egyre jobban vágyok vissza panelba.
nem tudom mért de 13 éves koromig panelba laktam és jó volt.
Családi ház 225m2 (a kertes ház nálunk azért nem játszik mert csak udvar van és az se hatalmas) :)
Mindig is családi házban éltem, szeretem, bár a miénk talán túl nagy nekünk, van, hogy napokig nem látom szüleimet, pedig elvileg egy házban élünk csak elkerüljük egymást. :)
Panelprolizást én sem szeretem(bár akad olyan akire tudnám használni), panelban lakásról meg nem mondok se jót sem rosszat, hisz sosem próbáltam, nem tudhatom milyen.
Panelban lakom/unk 3an. 35nm és erkély sincs,32éves vagyok és GYŰLÖLÖM!!!
Előtte 27évig egy 160nmes kétszintes családi házban laktam,3700nmes telekkel.
Sajnos a munkanélküliség rákényszerített hogy elköltözzünk a panelrengetegbe,úgy érzem nemsokára megkattanok!
paneproli definíciója:
"A panelproli első vagy második generációs városlakó, gyökértelen, kiszolgáltatott élőlény. Azon a néhány négyzetméteren, amit a magáénak tudhat, nem tud készleteket felhalmozni, nem képes igazán megvédeni territóriuma határait, nem bír közösséggé szerveződni, és nem ismeri fel saját érdekeit. Mint ketrecbe zárt vadállat, elvesztette nemes tulajdonságait, ösztönei szabadulásra ingerelnék, de falakba ütközik, és beletörődött a változatlanba.
Választások idején a panelproli ugyanolyan szavazattal rendelkezik, mint a felelős, történelembe ágyazott, gondolkodó állampolgár. De az ő iksze vagy keresztje nagyon egyszerű módon tömegesen megvehető, meg kell ígérni, hogy csökkenni fog a gázár, lesz fűtéstámogatás, szociális segély".
Eredeti élőhelyemen családi házban fordulok elő, 95 m2-en, ott nőttem fel, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Jelenlegi ideiglenes territóriumom Budapesten található, egy 55 nm2-es régi körfolyosós bérházban, és ez nem annyira tetszik. Minden áthallatszik, főleg ha a felső szomszéd járkál, székeket húzogat, ezen kívül elég sötét. Mármint a lakás, nem a szomszéd. Mondjuk a fekvése jó, hogy valami pozitívat is mondjak.
Alig várom hogy eredeti élőhelyemen szabadon eresszenek.
Mindkettő van.
Családi ház: 100nm.
Meg vagyok vele elégedve, mert:
- azt csinálok benne amit akarok,
- nyugalom van, nem ugrál, futkos senki felettem és nem fúrnak ütvefúróval, minden hétvégén,
- nincs közös költség, amit a semmiért kötelező fizetni,
- ha kilépek a bejárati ajtón, nem kosszal, mocsokkal, bűzzel, kutyaürülékkel és a földön fetrengő részeg csövesekkel találkozok,
- ki tudok menni a kertbe, garázsba, ezt-azt csinálni, nem vagyok bezárva a négy fal közé,
- stb, most hirtelen ezek jutottak eszembe, de lehetne még sorolni.
Panel: 47nm.
Először egyeteme alatt laktam benne, de munkát is csak abban a városban kaptam ahol ez van. Így hétközben muszáj itt lennem.
Utálom:
- a fenti indokok miatt,
- ezen kívül, mert eladhatatlan. Annyit sem kapnék érte, mint amennyiért 10 éve vettük, pedig azóta volt egy kis infláció,
- csak arra jó, hogy reggel elmenjek belőle, este hazaérjek és aludjak. Ha hétvégén vagy ünnepnapon is be lennék oda zárva, megőrülnék, mert nem tudnék mit csinálni benne.
- folyton van valami balhé, leugrálnak az öngyilkosok a tetejéről vagy csak ki kell hívni a mentőket, rendőröket a dühöngő őrültekhez, akik bezárkóznak és fel akarják robbantani a házat,
- sok a kisebbségi.
Kb ennyi.
azért nem mindegy, hogy az a panel a Havannán vagy mondjuk Gazdagréten. a panelos környékek közt is vannak különbségek, én szerencsére jó helyen lakom, normálisak a szomszédok, lehet velük beszélgetni, a házban sok idős lakik, már szinte a ház megépülése óta. így ők egy igazi jó közösség. ez is mutatja, hogy azért jó lehet itt élni, ha már 40 éve itt laknak. a többség jól szituált, diplomás, kulturált ember, nem hallgatnak mulatóst, nem fúrnak éjjel-nappal, nem piszkítják tele a lépcsőházat.
szerintem most már érhető, hogy miért szeretem ezt a panelszerűséget.
panelban nőttem fel, sajnos egy prolibb környéken, és örülök, h sikerült onnan elköltözni.
volt szerencsém kertes házban is élni vidéken a nagyszüleimnél még gyerekkoromban. akkor nagyon jó volt, hogy ott a kert, cicák, csirkék, fáramászás, hintázás :) de most már nincs igényem ilyesmire, nem szeretek nagy vendégségesdit csinálni, tehát kettőnknek bőven elég egy kis lakás, ahol pihenhetünk. ha valami kulturális, közösségi élményre vágyom azt úgyis házon kívül szoktam megejteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!