Panelban vagy kertes házban laktok? Hány m2? Szeretitek, meg vagytok vele elégedve?
Téglaépítésű társasházban lakok( végül is panel, csak téglából van és gázos a fűtés) 55m2, erkéllyel.
Amiért szeretem, mivel kicsi, ezért szépen olcsón gyönyörűen be lehet rendezni minimál design stílusban (szerintem a paneloknak lett kitalálva), közel van minden, csendes, és kellemes és nagyon világosak a szobák.
Amiért nem: csak pár háziállatom lehet, nincs étkező, a 4-en van, így már többször beáztam (de szerencsére kijavították), sosem lesz leszigetelve, az itt lakók mintha a szocializmusból maradtak volna, olyan mindenhez a hozzáállásuk, nem kell a változás, jó a régi hagyományos, és bunkózzunk azzal aki nem így gondolja.
Tehát végül is jó, de a jövőben szeretnénk tanyára költözni ahol gazdálkodhatunk, vagy egy kis faluban venni egy kis tornácos házat.
Valóban nem mindegy, hogy milyen a panel és hol van. Én ezelőtt 29 évig éltem kertes házban. Most panelben lakom és én nagyon szeretem (igaz erkélyes).
Előnye: - kényelmes, nincs veszekedés, hogy ki nyírja a füvet stb.., azóta több a szabadidőm, a lakás mindig tiszta, azóta több ismerősöm/barátom lett-a kertes házban valahogy mindenki bezárkózott a saját portájára. Ha hazaérek nem kell foglalkoznom olyanokkal, mint udvar felseprése, fűnyírás, metszés, gazolás, télen hólapátolás és az állandó felújítgatás-egy kertes házon mindig van mit csinálni. Télen jó meleg lakásba megyek haza stb...
Itt is van pár virágom, nyáron tele az erkély gyönyörű muskátlikkal. Reggelente az erkélyen fogyasztom el a kávémat tavasztól-őszig. :)
Én pont azt szeretem, hogy van mit csinálni. Nem csak hazamegyek és ülök a tv előtt vagy a számítógép előtt, vagy ha végképp megunom, akkor el kell mennem otthonról hogy valamit csináljak.
"Udvar felseprése, fűnyírás, metszés, gazolás, télen hólapátolás és az állandó felújítgatás-egy kertes házon mindig van mit csinálni."
Azért ezek sem minden napos elfoglaltságok.
"Télen jó meleg lakásba megyek haza stb..."
Ez igaz a kertes házra is. Pl én úgy szoktam, hogy amikor mindenki elmegy itthonról, akkor úgy programozom a termosztátot, hogy picit levegye a hőmérsékletet és mielőtt hazaérünk jól fűtsön be. Így nem fizetem rá a gatyámat a távfűtésre, mert az utcát fűtöm, mivel olyan szauna van hogy aludni is csak nyitott ablaknál lehet a téli mínuszokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!