Mennyit fizessek? Hogy ne terheljen meg annyira anyagilag?
Figyelt kérdés
Most készülök a párom szüleihez költözni.72000-ft a nettó jövedelmem.Köszi a válaszokat!2010. márc. 9. 17:27
1/7 anonim válasza:
Mond el a párodnak és a szüleinek, hogy te úgy gondolod, hogy beszállnál a közösbe. Vagy csak egyszerűen mond azt a következő hónapban, hogy tessék, itt van xy Ft (20-30 ezer)/nem tudom mennyi az ideális/.
Attól is függ, hogy ott is étkezel, vagy magatoknak külön veszitek -e a kaját.
Szerintem ne fizess többet, mintha egy szobát vennél ki albérletbe.
2/7 anonim válasza:
Ha van egy kis jóérzésük, akkor a szállásért nem kérnek pénzt, nem nyerészkednek rajtad. Nem albérletbe költözöl ugyanis.
A rezsibe és a kajába azonban mindenképpen szállj be, mégpedig arányosan. Te se nyerészkedj őrajtuk.
A párod mennyivel száll be? (Amint elkezdtem dolgozni, és is beszálltam az otthoni költségekbe, amíg otthon laktam.) Esetleg te is hozzátehetnél ugyanennyit.
3/7 anonim válasza:
Öcsém felesége még a házasságuk előtt nálunk élt jópár évig, de soha fel sem merült, hogy fizetnie kellene érte, kezdettől fogva családtagnak számított. Életemben nem pipáltam olyat, hogy valaki a gyereke párjától pénzt kérjen vagy fogadjon el az ottlakásért.
4/7 anonim válasza:
Én még a szüleimnek is adtam, nemhogy anyóséknak ne adtam volna. Biztos, hogy egy plusz személy több kiadással jár nekik is. 20 ezer mindenképpen, de elmondanám nekik, hogy ha úgy érzik a számlák alapján ennél több az amibe nekik kerülsz akkor akár 30 is reális. És igenis terheljen meg téged az ott élés, legalább lesz sejtésed milyen amikor saját lakásod van, és kb 70 ezer a rezsid + erre jön a kaja...
5/7 A kérdező kommentje:
Én olyan 20.000-forintra gondoltam.Igazából még csak a hét egyik felét töltöm ott-még szokom a fészekből való kirepülést-tegnap beszéltünk a szülőkkel,ők azt mondták,hogy dötsük el,hogy mennyit tudunk adni.A végösszeg 50.000-ft.lett.
2010. márc. 10. 09:23
6/7 anonim válasza:
mmint hogy ketten adtok 50-et? ha igen, akkor az normális.
7/7 A kérdező kommentje:
Igen,ketten fizetünk annyit.Szerintem is reális lett az összeg.Köszi a válaszokat:-)
2010. márc. 11. 11:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!