Ki ne szeretne Győrben élni és végleg letelepedni?
Győr, Budapest után, Magyarország legfejlettebb nagyvárosa. Olyan dinamikusan fejlődik, hogy az ott élők is napról napra elcsodálkoznak a változásokon. A 2017-ben rendezendő Ifjúsági Olimpia alkalmából szinte az egész várost restaurálják. Én az eddig eltöltött éveim alatt, azt tapasztaltam, hogy Győrben állandó jelenség a pozitív életérzés. A közeljövőben én is itt fogok letelepedni, és arra buzdítok mindenkit, hogy ha végleg nem is marad itt, de mindenképpen látogasson el egyszer ebbe a pezsgő Észak-dunántúli nagyvárosba.
Ezért a "marketing" bejegyzésért nem fizetett nekem senki, csupán a saját véleményemet fejtettem ki Győrről. Úgy éreztem meg kell osztanom mindenkivel a nézőpontomat. Egyszóval ezzel a buzdító jellegű, költői kérdéssel szeretnék mindenkit motiválni, a fentebb leírtak élőben megtapasztalására.
En szeretnek, ott szulettem, de a lakber baromi draga.
Most vettem ki egy egyszobas garzont ocsemnek, 70ezer plusz rezsi! Szerencsetlen meg keres 65ezer forintot...
Győrben nőttem fel, nagyjából osztom a többiek véleményét. Az ország más részéről szépnek és jónak tűnik itt az élet, de közelről megnézve már nem is olyan szép az a menyasszony.
A megélhetés kifejezetten drága, lényegében nem sokkal marad el Budapesthez képest, a fizetések viszont egyáltalán nem nagy durranások ahhoz képest. Már nem csak Ausztria szívja el az embereket a megyéből, hanem Pozsony is. Igaz, ez a statisztikában nem látszik olyan látványosan, hiszen sokan ingáznak a határok viszonylagos közelsége miatt.
A nagy pozitív életérzést sem éreztem annyira, szerintem van egy kissé németes, rideg beütése a városnak. Vannak a városnak egészen szép részei, pl. a Káptalandomb, de a Belváros jelentős része el van csúfítva oda nem illő lapostetős szocreál förmedvényekkel és panellakásokkal (!). Én Pécsen vagy Szegeden sokkal inkább lazábbnak és oldottabbnak érzem a légkört, hiába nem túl rózsás a helyzetük az ottani embereknek. Győrben este 9 után alig lézengenek a városban, elfogadható szórakozóhelyek csak a város szélén vannak. Buszok este 11 után nem járnak, napközben is igen sivár a járatsűrűség (jobb esetben 15 perc, rosszabb esetben 30 percenként járnak).
Az EYOF egyetlen pozitívuma az új kollégium, amire ettől függetlenül is szükség volt, cserébe viszont ledózerolták az Aranypart II-t, és a legújabb elmebeteg ötlet alapján a Püspökerdővel is ugyanolyan barbár módon fognak elbánni, mint ahogy Budapesten a Rómaiparttal vagy a Városligettel. Itt Borkaiék "csodás" városvezetése sporthotelt akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!