Panelban lakunk, és a felettünk lévő szomszéd nagytestű kutyát tart, aki éjjel-nappal a fejünk felett ugrál, és már rettenetesen idegesít. Mit tegyünk?
Az állaton kívül is elég hangos életet élnek, állandóan őket hallani. (ordibálás, sex..)Ilyenkor milyen jogok illetnek meg minket, van ahová fordulhatunk? Csak egy kis nyugalmat szeretnénk végre...:(
(Vagy marad a 2x200 wattos hangszóró?:))
A kakas kukorékoláson és a "TÁMADÁS"-tól beszartam olyat röhögtem!! Hát én nem tudom mit csinálnék ha hajnalban arra kelnék fel a panel lakásomban,hogy fél órán keresztül egy kakas kukorékol:)
Egyébként nem sokat tudsz tenni...Ezt az átkot viselned kell.Az egyik írónak üzenném,hogy régen nincs csendháborítás.Ha ki is jönnek a rendőrök,csak annyit tesznek,hogy becsöngetnek a szomszédhoz,megkérik legyenek egy kicsit csendesebben..de ha továbbra is hangoskodnak akkor sem tudnak mit csinálni...A legjobb megoldás az,hogy te is megkéred őket,vagy hangszigetelést csinálsz,vagy elköltözöl Az ember a saját lakásában azt csinál amit akar...
"Csendháborításra már rég nincsen időkorlát..."
Önkormányzatonként változik, de jellemzően reggel 6-este 10-ig hétköznap, 8-este 11.ig hétvégén, ünnepnapokon.
Másrészt minden társasháznak van saját házirendje, amit kötelesek az ott lakók betartani, illetve ha megszegni készülnek (házibuli, lakásfelújítás) azt kötelesek a lakóknak bejelenteni azt hiszem 3 nappal előtte. Ez is házanként változik. Valamint van közös képviselő, akinek kezelnie kell az ilyen problémákat is. Nálunk az alattunk lakók terrorizálják a gyerekeket, sokat üvöltöznek, és néha verekszenek, de rendszerint az ordítástól és ajtócsapkodástól nem tudunk megmaradni. Több lakó fordult már rendőrséghez, és van lehetőség arra is, hogy a lakóközösség egyszerűen kitagadja, azaz el kell adnia a alkást, és elköltözni.
A kutyatartásról nálunk a lépcsőházban szavazni kellett, amikor új lakó jött kutyábal. Senki nem járult hozzá. Szerintem önkormányzati rendelet írja elő, hogy csak a lakók hozzájárulásával lehet, nézz utána nálatok van-e ilyen.
Én már kész idegroncs vagyok a felettem lakók miatt, de sajna nem érdekli őket, hiába szóltam már. Van egy hülye, problémás gyerekük, aki miatt nekünk lábujjhegyen kell járnunk, de ők zajonganak ugyanúgy. Nem tudom hogyan lesz, ha nekünk is lesz kisbabánk. Mintha megtűrt személyek lennénk a házban, úgy viselkednek. Én is csak egy kis csendre, nyugalomra vágynék, főleg amíg a pici babánk meg nem születik. Aki volt már várandós az tudja, hogy sokszor az éjszakai alvás nem megy, napközben is muszáj volna egy kicsit aludni, de ezektől a köcsög barmoktól sokszor nem tudok, vagy felébredek rájuk.
A 20:40-esnek, sajnos ez a helyzet, ma az anyós jött le patáliázni, pedig nem divat ebben a lépcsőházban, rátettem a locsolót a konyhában a radiátorra és nekik már ez is hangos volt, mert a gyerek felébred, délben? Azt nem is sorolom, hogy én miket hallgatok már hónapok óta. Csak ugye eddig el voltak kényelmesedve, amíg én is eljártam dolgozni, de most változott a helyzet és nagyon úgy néz ki, hogy itthon leszek 2 évig a babával.
De már szervezem a költözésünket.
A kutyáról annyit, ha nem hordták volna tele a lépcsőházat sárral minden sétáltatás után és szájkosarat tettek volna rá, szerintem senkinek nem lett volna baja, valami harci kutya formájú az eb. Nem egyszer alig bírtam kikerültni, mikor mentem dolgozni, jött felém a nyálas szájával, én meg titkárságon jól mutattam volna egész nap olyan ruhában.
Szóval megint csak a kultúra hiánya.
Nekem meg van két hülye gyerekem,akik problémásak is,mert egész nap járkálnak,szaladgálnak,folyton kiesik valami a kezükből,négykézláb mászkálnak,kiszórják a játékokat a parkettára,felborulnak a székkel,éjjel leesnek az ágyról,ami nagyon kopog.És ezt csinálják reggel 8-tól este 9-ig.Annyira problémásak,és neveletlenek,hogy egyszerűen nem akarnak napi 14 órát egyhelyben ülni...A franc sem érti miért..
Felettem most mult 1 éves a gyerkőc,és érdekes módon eddig nem zörgött,csak most mióta járni tud,szaladgál reggel 1/2 7 től este 9-ig,és folyton zörög valamivel.Egyszerűen nem értem,hogy miért nem tudják megnevelni a szülei az a lökött gyereket...
A falszomszéd állandóan üvöltözik a gyerekkel,meg az asszonnyal,persze éjszaka.Az alattam lakó meg szana-szét sz@ratja a kutyáját,tele van az udvar vele,és ők is állandóan üvöltöznek a hasfájós csecsemőjük miatt,persze szintén éjszaka,meg csapkodják az ajtót.Tisztán hallom minden szavuk,a pasi aludni akar,a csaj meg féltékeny..A másik szomszéd macskája szanaszét sz@rik a pincében,és kipisálta a virágládámból a virágokat.A szembeszomszéd néni,meg folyton beleüti az orrát mindenbe,minden mögött személyes sértést vél felfedezni.A hatodik lakónknak 2 tini gyereke van akik állandóan bömböltetik a zenét,ki be járkálnak hozzájuk a haverok,és kiabálnak,meg az ajtót csapkodják.
Természetesen ezeket kicsit ironikusan írtam,bár minden szava igaz.
Ez a panel átka,tolerálni kell a másik lakót.
De egyébbként jó közösség vagyunk,mindenki mosolyogva köszön a másiknak,és mindíg váltun pár szót.Sztem ez a legkevesebb ha már arra kényszerültünk,hogy belehallgassunk a másik magánéletébe...
Zörögj te is ami kifér,kopogj fel,beszélj velük,szólj a közösképviselőnek,de nem nagyon szoktak megoldódni ezek a gondok...Azért sok sikert kívánok!:))
Szerintem nem kellene ezt a szegény "panelt" ennyire kiemelni. Ahol emberek élnek egymás mellett kicsit több figyelemre lenne szükség, csak ennyi! Miért annak kell tolerálni mindig, akit zavarnak. Aki nem tud úgy élni, hogy más életét ne zavarja annak kellene tanyára költözni, jó messze a civilizációtól. Ott ugathat a kutyája, szülhet akár 10 gyereket, üvöltve szexelhet, senkit sem fog zavarni vele.
Az a szomorú, hogy annyira sok a tahó, unintelligens, önérzetes barom, hogy még ők vannak megsértődve, ha szólsz azoknak, akik zavaró magatartással keserítik meg a szomszédok életét, ahelyett, hogy kicsit elgondolkoznának és visszafognák magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!