Új lakóparkban vettünk házat. A szomszéd fala egyben a telek határoló is. A szomszéd ide teszi a klímát. A kültéri egység még nincs fent, de:1. szobáink ablaka+terasz arra néz, alatta kocsibeálló;2. tehette volna máshova is. Mit tehetünk?
Nemvagy köteles beengedni a szerelőt.
Végső esetben gondoskodj róla,hogy ne sokáig üzemeljen,kis műhiba.
Nekünk is az ablak előtt van a szomszéd klímája.
De rendes volt, mert átjött megkérdezte, hogy zavarna-e minket, elmondta hogy pontosan hány decibel a zajkibocsátása. Ha jól emlékszem, akkor valami olyat mondott, hogy olyan mintha egy autó menne el a ház előtt.
Mondtuk, hogy nyugodtan felrakhatja. A nyáron pedig kiderült hogy egyáltalán nem zavaró.
Nehogy azt hidd, hogy éjjel-nappal menni fog egész nyáron. Az átlagos 30 fok körüli nappali és 17 fokos éjjeli hőmérséklet esetén szerintem nincs nagyon rá szükség.
Szóval szerintem nem kell emiatt aggódni és összeveszni a szomszéddal.
Nekem a saját épületem falán van a klímám, ami egy egész nagy darab, nem hiperes gagyi. Télen nyáron működik, mert a fűtést is ez biztosítja.
Alatta sétálva, ha a fejem 1m -re van tőle egyáltalán nem hallani semmit. Talán ha felmásznék mellé létrán lehetne hallani, de egyébként semmit.
Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy a hallanád egyáltalán.
Meg kellene beszélni a szomszédoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!