Ha nagyon elviselhetetlen a napi szinten beszűrődő zaj a játszótérről, van jogom szólni?
Lakóparkban lakom, 3 oldalról panellakások, az egyikben lakom én is a földszinten. Az én lakásom/paneltömböm előtt 5 méternyire van egy játszótér, ami régebben kicsit messzebb volt, csak átépítették. Játszótér lévén természetes, hogy gyerekekkel van tele minden nap minden pillanatban. A gond csak az, hogy vannak olyan notorius szülő-gyerek párosok, akik képtelenek a kultúrált viselkedésre/játszásra, így folyamat üvöltenek, sikítanak egyhuzamban (megjegyzem nem caak elvétve sikkantanak, ami a játékhoz tartozna), szülők is másodpercenként a gyerekeik nevét skandálják hihetetlen idegesítő hangon.
Ebből adódik a problémám, hogy képtelenség délelőtt vagy délután nyitott ablak mellett pihenni/aludni vagy csak élni, mert a beszűrődő hangok még az 5.1est is túlharsogják, mellesleg nem áll szándékomban nyáron megvonni magamtól a friss levegőt csak azért mert a zajt szigetelt ablakkal is nehéz tompítani. Tanulásról meg szó nem eshet, max este nyolc után, ami nem a legjobb időpont.
A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben van e jogom kiszólni, hogy az üvöltést valamilyen módon szűntessék meg, és az a gyerek játszon normálisan, ne csak a padon egyhelyben állva visítson mint egy banshee? Hivatkozva arra, hogy itt más lakna is, És nekem ne legyen kötelességem elviselni a felesleges üvöltést, ha ő a saját lakásában sem tűrné el? (tudom milyen egy játszótér, az alapzajjal semmi gond, de van ami nem tolerálható, mert ezzel alapjaiban véve az a szülő sincs tekintettel más életvitelére).
Válaszokat köszönöm.
Sikerült megoldást találni, egyezségre jutni a szülőkkel?
Este fél 9kor mentem le miután kértem kétszer hogy ne visitsanak kanonban Szülők azt mondták ez jatszoter és őket nem zavarja a visitas Ok nem fegyelmezik a gyerekeket mert valahol kell visitani Én nem emlékszem hogy mi gyerekként 4tol 9ig sikitottunk a többi lakó ablaka alatt
Közölték a 30 fokban csukja be az ablakot és biztos nem alszom 8kor
Nem
Viszont pihennek tvznek a saját lakásomban
3 gyerekünk van Nyilván nem áldott jó gyerek De ezt a cirkuszt minden áldott nap meg se próbálták volna Engem a sajátom is zavarna ha órák óta vonyitana
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!