Nálunk a faluban most vezetik be a szennyvizcsatornát,
azután mennyit szoktatok fizetni?
Figyelt kérdés
ugy tudom a víz használattól függ ha tudtok írjátok átlagban mennyi a víz és a szennyvíz számlátok
2010. jan. 5. 21:03
1/9 anonim válasza:
Igen a víz használatától függ a szennyvíz is. Pontosabban ugyanannyi köbméter szennyvizet fizetsz, amennyi vizet használsz. Függetlenül attól, hogy mondjuk a kertet locsolod a felével és az nem a csatornába kerül.
Az ár meg a szolgálatótól függ. Nekünk a család 3 szolgáltató területén lakik és teljesen változók az árak.Tehát ez település függő.
2010. jan. 5. 21:19
2/9 A kérdező kommentje:
ha tudtok mondjatok kb árat a szennyvíz drágább mint a víz
2010. jan. 5. 21:36
3/9 anonim válasza:
nos, mikor nálunk bevezették a csatornát örültem, most már nem, de ez is mindegy. kb ugyanannyi csatornát fizetek mint vizet, szóval ha a vízdíjam 5000ft, arra még ráraknak 4000ft csatorna díjat HEHEHE.....de ez település függő, meg hogy kertváros, város, üdülő övezet stb. ja ha nálunk nincs valakinek a házára rákötve a csatorna az pedig azért fizet mert szennyezi a földet, at nem tudom mennyi, de állítólag akörül mozog mint a csatornadíj.
2010. jan. 5. 21:38
4/9 anonim válasza:
előző. nálunk 340 körül van a víz, a csatorna meg 290. ez körüli, pontosan nem tudom, csak írtad, hogy pénzbe mennyi, hát nálunk nem sok különbség van :-(
amúgy falun lakom
2010. jan. 5. 21:39
5/9 anonim válasza:
A szüleimnél a vízszámlán 60% víz, 40 a csatorna!Kb negyedévente 15000-ret fizetnek összesen!
2010. jan. 5. 21:42
6/9 anonim válasza:
Borsod megye, falu, lakossági:
Víz: 512,50, csatorna: 561,25, vízterhelési díj (ezt nem tudom miért kell fizetni): 8,50 forint köbméterenként. Csatornára ugyanannyi köbmétert számolnak, mint a bejövő víz, hiába falu és mindenkinek van kertje, a locsolásra menő vizet is ugyanúgy kell fizetni. De a környékünkön van olyan város, ahol a kertvárosi részben nem kell az összes víz után csatornadíjat fizetni, valahány százalékot levonnak öntözésre.
2010. jan. 6. 07:07
7/9 anonim válasza:
Nálunk nagyjából ugyanannyi a csatornadíj, mint a víz köbmétere, de nemrég mutatta a szomszédunk a vízszámláját, nála nincsen csatornázva (mi a felettünk lévő utcáról vagyunk bekötve), és valami más címen (merthogy a pöcegödröt is tisztítani kell rendszeresen) nagyjából ugyanakkora összeget fizet a vízhasználat arányában, mint amennyi nekünk a csatornadíj. Szóval nem biztos, hogy többet fogtok fizetni.
2010. jan. 6. 18:43
8/9 anonim válasza:
Elsőnek:
"Függetlenül attól, hogy mondjuk a kertet locsolod a felével és az nem a csatornába kerül."
Ha lényeges mennyiségű vizet használsz a kertben, be kell szólni a vízműnek, hogy szereljenek fel alórát a kerti csapra. Nekünk is az van, fizetni nem kellett a beszerelésért, és amit az mér, az után levonják a csatornadíjat.
2010. jan. 6. 18:45
9/9 anonim válasza:
Kedves 18.45-ös kösz a tippet, de nálunk ez bizonyos telek nagysághoz van kötve, hogy egy ilyen órát felszereljenek, ami pedig nincs meg.És egyébként is csak kb. 20 000-ért tennék meg. Hidd el már én is próbálkoztam, érdeklődtem.:-( /Első voltam./
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!