Hogyan tudunk beilleszkedni egy faluban?
Veszünk egy családi házat egy kis faluban, és kicsit aggódok, hogyan fogunk beilleszkedni. Senkit nem ismerünk a környéken. Gyerekünk még nincs, és dolgozni sem helyben fogunk.
Én elég zárkózott természetű vagyok, és félek, hogy csodaborárnak leszünk elkönyvelve...
miért költöztök oda? a munkahelyetek közelében nincs valami lakás, amit meg tudnátok venni???
biztos nem könnyű az elején, de ha barátságosak a szomszédok, vagy az utcabeliek, akkor lehet, hogy össze tudtok barátkozni velük.
vigyél nekik sütit, amikor beköltöztök :)
ha nem zajongtok, normális rendben tartjátok a kertet, és a ház előtt elsöpritek a havat meg a szemetet, akkor sztem jó véleménnyel lesznek rólatok.
Legyetek nyitottak.A szomszédoknak köszönjetek,ha megszólítanak,beszéljetek velük néhány szót.Nem kell feltétlenül összejárni,de barátságosnak kell lenni.Ugyanígy pl. a boltban is lehet beszélgetni.A falusiak általában barátságosak,és segítenek egymásnak.A városiak szemében ez kíváncsiságnak hat sokszor,de ez nem igaz.Ott mindenki ismer mindenkit,de segítőkészek,ha kell.Azt pedig elég hamar meglehet tudni az ismerősöktől,hogy ki az aki csak kíváncsi és bajkeverő.
Ha elzárkóztok,akkor beképzelteknek tartanak majd.
Köszönöm a bíztatást.
Azért költözünk oda, mert ott találtunk elfogadható áron családi házat, amit meg tudunk fizetni. Továbbra is városban fogunk dolgozni.
Párom, és én is faluban nőttünk föl, és most, hogy pár évig városban laktunk, nagyon vágytunk vissza családi házba, és a gyerekeinknek is szeretnénk megadni azt a szabadságot, ami nekünk volt. Hogy nem kell félnem kiengedni a házból a 4 sávos útra, hanem szabadon játszhat a kertben...
Remélem, hogy minden rendben lesz. Csak aggódok, mert én tényleg eléggé visszahúzódó, félénk, nem barátkozós típus vagyok. Az aki, ha nem szólsz hozzá, akkor csak kedvesen mosolyog, és meg nem szólalna, nehogy megegyék...
Dolgozok magamon, de senki sem tökéletes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!