Melyik a legjobb és legolcsobb fütési modszer?
"az lehet a dolog titka, hogy ez ott meleg, ahol épp az ember van. Ha átmegy a szomszéd szobába, akkor ott."
Hát, ezt egy radiátor is tudja negyedannyiért.
A fafűtés puha,ezért olcsóbb tüzifával a legkedvezőbb.
Fenyőfa,nyárfa 800-1000Ft/q.A legfontosabb,hogy tömegkályhában vagy tömegkazánban kell elégetni a légszáraz!!!(max.20% nedvességű)fát.12-25kg fa kell 1 alkalomra,a tél folyamán kb.200x=24-50q fa=20-50.000Ft.A kevesebb mennyiség 70m2 területre légfűtéssel,a nagyobb m.170m2+hmv előállítással vizes rendszerben értendő.A kályha ára kb.350e-700eFt,a kialakítástól függ.
Bővebben:
www.tömegkályha.hu stb.
"A legfontosabb,hogy tömegkályhában vagy tömegkazánban kell elégetni a légszáraz!!!(max.20% nedvességű)fát."
Nem! A legfontosabb az, hogy hatékonyan égesd! A tömegkályha erre *egy* megoldás csak.
"12-25kg fa kell 1 alkalomra,a tél folyamán kb.200x=24-50q fa=20-50.000Ft."
Nem! Az, hogy mennyi kell egy alkalomra, az a kinti-benti hőmérséklet-különbségtől és főleg a szigeteléstől függ. Hasonló házat fűtve a szomszédom 20m3, én 2m3 fát tüzelünk el egy-egy szezon alatt..
www.agripel.hu
Ennyi. Ez viszonylag olcsó is ezért hamarabb megtérül!
70/323-5917
Hol mi a legjobb? Ha FŰTÜNK, akkor az a szén, mert legyen az fa, vagy földgáz, az energiát a SZÉN adja, ha sikerül a CO-t hasznosítani, mert ez az energia, a többi csak hordozó, amit elégetni lehet, de fűteni nem lehet vele! (pocsékolás!!!)
A fával fűtés már régóta rosszabb, mint bármi, mikró pora a szerveket teszi tönkre, amit a koronavírus előszeretettel kihasznál!!!!
A másik, hogy a levegő nem fűthető, a benne lévő CO2 az igen, csak hát a CO2 és a nitrogén ütközése fokozza a hőt, egyensúlyt a pára jelenti!!!
SIVATAGOSODÁS!!!! Ezer dolog befolyásolja, hogy kellemes legyen, a legjobb
fűtés, ahol a kazán ajtaját nem nyitogatjuk, a tűz szabályozható oxigénnel, 24-48 órán át rá se kell nézni, nincs korom, füst, a kémény hideg,takarítani sosem kell!!!! (Én lignitbrikettel fűtöttem!!)
Sokan kísérleteznek, három, négy fűtéssel, nyilván azért, mert mind ROSSZ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!