Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik a legjobb és legolcsobb...

Melyik a legjobb és legolcsobb fütési modszer?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni melyik az a fütési modszer amivel olcson lehet füteni egy 100m2 házat?Most gáz van(konvektoros),de szerintünk nem a legjobb megoldás.Köszönöm a segítséget és a tippeket!
2008. júl. 26. 10:10
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
86%

A hungarocell az égést táplálja, de önmagában nem éghető!

Legközelebb tessék figyelni kémia órán!

:)

2008. aug. 3. 21:40
 22/46 anonim ***** válasza:
77%

"Már bocsánat, de a konvektor pont ezért nem gazdaságos, mert így használják. Alkalomszerű fűtésre jó, de ha folyamatos melegen tartásra használjuk, a gatyánkat lefogyasztja. Márpedig senki nem szereti, ha hideg a padló, hideg a fal, csak a konvektor felől jön a meleg, de csak amikor épp ezerrel ég! "

Ez érdekes. A konvektornak nagyobb a sugárzó hője, mint egy radiátornak, ez még ok is. De mitől fogyasztana többet. Ha beállítod 3-4 fokozatra, akkor csak akkor kapcsol be, amikor 20 fok alá megy a hőmérséklet. Ha jól szigetelt a lakás, akkor ritkán kapcsol be. A központi fűtések, ahol nem lehet kellő képpen modulálni a lángot, óránként többször is bekapcsol 5-6 percre, majd ki. Ezt eljátssza akár 8x is, közben nagyon szar hatásfokkal melegít.

A leg komfortosabb sajnos a gáz, ekkora lakás esetében egy jól megtervezett radiátoros rendszer. Ne a gázszerelőre hallgass, hogy mekkora radiátorok kerüljenek be és mekkora kazán, hanem épületgépészt keress fel, aki felméri neked.

2008. dec. 5. 10:01
 23/46 anonim ***** válasza:
87%

"De mitől fogyasztana többet."

Hány konvektor van egy 100 m2-es házban? És hány kazán?

Meddig tartja a meleget a felfűtött levegő? És meddig a víz?

Egyébként én egy modern, minimum lángmodulációs kazánra gondoltam. Ha már egyszer újat építünk...

Mondjuk egy c-30-as 15 éves kazánnál igazad lehet, az zabál, mint az állat!

2008. dec. 6. 11:26
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nem arra az esetre gondoltam, amikor 4 konvektor fűt egy 100m2/270m3 es teret. Ekkora térnek, pláne, ha ház, akkor kell a církó, csak általánosságban nem igazak, amit a konvektorokról állítanak az emberek.

Egy ekkora házba nem is kell nagy modulációs kazán, hisz 8-10 kw kell a fűtéséhez, amit minden kazán tud. A gond kis lakásoknál van, ahol elég lenne ~5kw is, de a kazán csak 8-10 ig tud lemodulálni így ki-be kapcsolós üzemmódban kénytelen menni, ami rossz hatásfokot, megnövekedett mérgező gáz képződést és csökkenő élettartamot hordoz magában.

2008. dec. 8. 13:03
 25/46 anonim ***** válasza:

Hát a kérdés a 100 m2-re vonatkozott...

Egyébként tapasztalatok támasztják alá, amit írtam.

Volt egy kb 120 m2 fűtött területű házunk a 90-es években, padlófűtéssel, böhömnagy fég állókazánnal. Semmi hungarocell, semmi műanyag ablak. Volt mellette egy melléképület két konvektorral, rendesen födémmel normálisan megépítve kb 30 m2-rel. A műhely fűtése majdnem annyiba került a két konvektorral, mint a házé. Mivel munka folyt a műhelyben, folyamatosan fűtve volt. Mondjuk sokkal több ki-be járás volt a műhelyben, de akkor is nagyon durva.

Na ezért nem szeretem a konvektorokat többek közt...

2008. dec. 9. 19:12
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a pelet sem utolsó, kényelmes, tiszta, környezetbarát és viszonylag megfizethető is. Ja és ha kertes házad van, akkor még a faapritékot is el lehet benne tüzelni.
2009. ápr. 30. 18:40
 27/46 Nerich válasza:

Nekem egy 30-35 négyzetméteres házam van! Nincs se kémény se gáz! A fűtés szeretném megoldani minél olcsóbban! Melyik a legolcsóbb fűtési lehetőség ebben a házban?

Válaszukat előre is köszönöm!

Nerich

2010. szept. 3. 14:21
 28/46 anonim ***** válasza:
Megfelelő lehet egy kandalló, ekkora légtérhez nem kell feltétlen beépített kandallóra gondolni, egy 6 kW körüli önnállóan álló kandalló is jó lehet. Viszont a kémény elengedhetetlen. Esetleg egy régi jó karban lévő hordozható cserépkályha! Ha nem akarsz kéményt, akkor csak a villany marad. Vannak komoly, gazdaságos(abb)elektromos fűtésrendszerek, talán a YORK-nak, ha jól emlékszem, de horror az áruk, érdemes lenne egy profi klímással beszélni, mert egy inverteres klíma, ha jó helyre lehet tenni, és jó a hőszigetelés, talán elég lehet. Vannak barkácsmegoldások, hülyén hangzik, de láttam már működni jól, de nem tudom, mennyire gazdaságos: megfelelően méretezett villanybojler, éjszakai áram (is), keringető szivattyú, radiátor. Én ezekre gondoltam. Az elektromos hősugárzók, olajradiátorok, miegymás, biztos rendkívül gazdaságtalan.
2010. szept. 4. 14:03
 29/46 Nerich válasza:

Köszönöm szépen a válaszát!

Az a helyzet, hogy januárba költözünk be és max 100-120 ezer forintot fordítanánk a fűtésre, beépíteni, hozzáépíteni nem lehet!

Akkor a villany radiátoros a legolcsóbb megoldás?

Köszönöm szépen!

Nerich

2010. szept. 4. 15:05
 30/46 anonim ***** válasza:
Igen, befektetés szempontjából ez a legolcsóbb, de üzemben tertás szempontjából ez lesz a legdrágább. Én mindenképp a hordozható cserépkályha, vagy a kandalló mellett lennék, azt a füstelvezetést meg kellene oldani, ez is beleférhet a költségvetésbe és az áramoshoz képest fillérekbe kerülne a fűtés.
2010. szept. 5. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!