Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik a legjobb és legolcsobb...

Melyik a legjobb és legolcsobb fütési modszer?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni melyik az a fütési modszer amivel olcson lehet füteni egy 100m2 házat?Most gáz van(konvektoros),de szerintünk nem a legjobb megoldás.Köszönöm a segítséget és a tippeket!
2008. júl. 26. 10:10
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Szia!Szerintem is inkább kandallót vagy hordozható cserépkályhába fektesetek,sokkal gazdaságosabb lenne.

A kéményt pedig aránylag olcsón meg lehet oldani.Merre fele laktok,mert ha közel akkor még embert is tudnék ajálani aki megcsinálja?

2010. szept. 5. 15:08
 32/46 Nerich válasza:

Nagyon szépen köszönjük! De sajnos nem lehet semmit se hozzá építeni, nem a mi nevünkön van a ház! Akkor úgy néz ki, hogy marad a villanyradiátoros megoldás!?

Esetleg valaki tudná, hogy egy ekkora (30nm) házra egy hónapra körülbelül mennyire jönne ki (FT)???

2010. szept. 7. 06:32
 33/46 anonim válasza:

Hát, elég régi a kérdés, de gondoltam leírom, ami nekem bevált.

A kétszintes otthonunkban a hőlégbefúvásos rendszert váltottuk le mobil fűtőtestekre, amik környezetbarátok, és sokkal "melegebb meleget" adnak, mint bármi más. Én olyan 60%-kal fizetek kevesebbet, mint előtte, összesen 3 darab Zibro készüléket vettünk. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akkor azt mondta az eladó, hogy ennél csak egy gazdaságosabb van; a fa, de csak ha lopják :)

És igaza lett, később az ismerőseim is vettek, és ők is csak dícsérik.

Ha valakit érdekel:

www.zibro.hu

2010. okt. 25. 08:51
 34/46 Nerich válasza:

Szia!

Az a kérdésem lenne, hogy az üzemanyag mennyi időre (hány napra jó, egy 20l-es) mi csak este és hétvégén fűtenénk vele, decembertől?

Köszi előre is!

Nerich

2010. okt. 28. 14:59
 35/46 anonim válasza:

A fenti hozzászólásokban említett hőszivattyús módszer valóban nagyon gazdaságos, bár megnézném hogyan hozzá vissza a 3-4milliós bekerülési költséget 3év alatt...

Én magam is hasonló cipőben jártam nemrég a 120nm-es lakásomban; irdatlan magas gázszámla és mellette nem volt igazi melegérzetem. Gondolkoztam az infrafűtésen és a hőszivattyún is de akkora bekerülési költséggel járnak, hogy számításaim alapján csak a gyermekeim élnék meg, hogy visszahozza az árát.

Néhány hete láttam meg a TV-ben a Zibro mobilhályhákat és bár sosem voltam oda az olajkályhákért, gondoltam teszek egy próbát. A bemutatóteremben nagyon meggyőzött a dolog, lévén teljesen mobil (nem igényel kivezetést), gazdaságos és (tév)hitemmel ellentétben teljesen tiszta. Vettem 3db készüléket, így bekerülési költségben az infra felével megúsztam. A gázt levettem 17fokra és onnan 21fokig csak a Zibro kályhákkal fűtök. A gázszámlám így kevesebb mint fele a korábbihoz képest, az összeségében vett megtakarítás pedig 20% volt az első hidegebb hónapban. Kíváncsi vagyok hogyan alakul a dolog ha bejönek az igazi hidegek, de eddig nagyon bejött a dolog!

2010. dec. 10. 11:37
 36/46 anonim válasza:

Most olvasom hogy épp előttem is írt egy Zibro használó. :)

Az üzemanyagfogyasztás a készüléktől függ, nálam például 20L nagyjából 180-190órára elegendő.

2010. dec. 10. 11:40
 37/46 bumer82 válasza:

Sziasztok!

Olvasom, hogy sokan a megfelelő hőszigetelésre esküsznek, s alapfeltételnek tekintik a hatékony fűtéshez. Mi most cseréltettük ki az ablakokat, és 1 hónapja fejezték be a külső szigetelést - 10 cm-es hungarocellel. A tető nincs szigetelve, csak lambériázva vannak a szobák. Ez egy 180 nm-es 2 szintes ház, s a felső szobákban, amelyeket használunk, húzattunk még egy réteg lambériát, s így két réteg lambéria közt van hungarocell és hőtükör fólia. Azonban mindezek ellenére a házban max 20 fok van. Ha nem megy a fűtés, nagyon kihűl, és órákig erőlködik a kazán, mire lakható hőmérséklet lesz. Gázzal fűtünk csak.

Szóval a kérdéseim:

-a fűtési technikánk a rossz, és nem szabadna kihűlni a lakást?

-10 cm-es szigeteléstől sokkal többet várnék. Lehet a tetőszigetelés hiánya miatt hűl ki hamar az épület?Mindenki azt mondta szigetelés előtt, hogy napi egyszer kell felfűteni, meleg lesz és sokkal melegebb, mint ezelőtt. Volt, aki azt mondta, kell egy év a szigetelésnek, mire hasznos lesz.

-lehet rossz a szigetelés- szigetelő anyag? (ezt nem hinném)

Köszönöm előre is!

Üdv!

2010. dec. 15. 13:11
 38/46 A kérdező kommentje:
Utólósnak:kiemeltem a kérdést hátha így jön rá válasz!
2010. dec. 17. 11:50
 39/46 anonim ***** válasza:

A legtöbb hő most nálatok a tetőn távozik. Nem tudom, mennyi hungarocell van a lambériák között, de 20cm alatt nem szigetelnek ma már tetőt. Én 30-at raktam.

Más, a zibro-hívők figyelmébe:

A fűtőanyag kerozin (paraffin), aminek a fűtőértéke 46.2 MJ/kg. Az ára 530Ft/l, ami 420Ft/kg, így a megvásárolt energia ára ~420Ft/46MJ, vagyis 9Ft/MJ. A gáz ára kb 2.50Ft/MJ. A zibró ennél majdnem 4x drágább.

2010. dec. 17. 20:35
 40/46 anonim ***** válasza:
Utolsónak: én még éltemben nem láttam ilyen Zibrót, de szerintem az lehet a dolog titka, hogy ez ott meleg, ahol épp az ember van. Ha átmegy a szomszéd szobába, akkor ott. Így egyrészt a lakás egyes részeit egyáltalán nem kell fűteni, másrészt segít, hogy egy meleg, sugárzó test van az ember mellett. Egyébként is, a legolcsóbb fűtés a +2 pulóver.
2010. dec. 18. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!