Gázzal fűtők! Nálatok mennyi gáz fogy most el? Mekkora a ház/lakás? Milyen a fűtésrendszer?
120 m2 szigetelt ház, napi 15 m3 gáz fogy mostanában (-5...-10 fok kint, +gáztűzhely+gázbojler). Fával is fűtök, azért ne felejtsük el, hogy ugyan alig olcsóbb, de van egy nagy előnye: folyamatosan meleg a radiátor. A gáznál meg ugye kimaradnak fél órák, ha elérte a beállított értéket és ilyenkor kimondottan hűvösnek tud tűnni a 20-21 fok is egy idő után.
Én egyébként a fafűtés előtt a gázzal jól átmelegítem a vizet, aztán áttekerem a csapot és megjáratom a másik kazánban a 90 fokos vizet, így nem megy kárba 1 vödör fa, csak a kazán átmelegítésére.
Még októberben vettem 24eFt-ért 20 mázsa fát és tegnapig tartott ki. Nappal azzal fűtöttem, a gáz csak éjszaka ment és csak ritkán kapcsolt be, köszönhetően annak, hogy a fa jóval nagyobb meleget ad.
Tehát 24eFt-ból 2,5 hónapig fűtöttem, a gáz alig fogyott. Ez alapján a fa alig lenne olcsóbb a gáznál? Ezt kétlem!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Nálunk a leghidegebb napon vasárnap 18:00-tól hétfő 18:00-ig 17 m3 gáz ment el.
A konvektoros válaszadónak: a rabó nem a gázszolgáltató, hanem a konvektorgyártó. Rettenetes hatásfokkal működnek a konvektorok. Szóval nem gázfűtéses házat nem szabad venni, hanem konvektorosat.
Láthatod, a kommentekből, hogy központi fűtéssel, 15-20 éves gázkazánnal 100m3 körüli házakat fűtünk annyiból, mint a konvektor egy szem szobát. És nem kondenzációs, meg turbós hiper-szuper kompjuteres kazánokról van szó, hanem a legegyszerűbb FÉG őrlángos kazánokról.
Nálunk: 130 nm a lakás (kb. 70+50 nm, 2 szint). Vásároltuk, a fal 38 cm, no szigetelés, nagyon rossz nyílászárókkal.
Tavaly: Októbertől márciusig: 220.000 Ft volt a gáfűtésünk és baromi hideg volt a lakásban (mint mondtam, a nyílászárók kegyetlen hulladékok, a jó k***anyját az eladónak, ezeket természetesen nem említette). Idén beruháztunk 2 ablakra a nappaliban, plusz egy kisebb cserépkályhára. Eddig kb. 15 mázsa fa fogyott (*1800 Ft/q), gázból most járunk 25.000 Ft-nál összesen (ebben benne van a melegvíz/főzés is), mióta fűteni kell (tavaly ilyenkor kb. 130.000 Ft-nál jártunk). Nem beszélve, hogy jóval melegebb van.
Mégegyszer: A jó édesanyját rakja teherbe a kedves eladó.
378 m2, 6m3/nap, a pincde nincs fűtve. Lehet, hogy mégsem sok, bár én annak látom.
A falak szigetelve 15 cm hab. Sztem a hőszigetelés fontosabb, mint az ablakok, mert a hidegpont az ablakon kell, hogy maradjon, mert különben máshol fog a víz lecsapoódni , és az penészesedést okoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!