Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázzal fűtők! Nálatok mennyi...

Gázzal fűtők! Nálatok mennyi gáz fogy most el? Mekkora a ház/lakás? Milyen a fűtésrendszer?

Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 08:45
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
93 nm2 a lakás, 2500 m3 egy évre a gáz (fűtés, melegvíz, főzés)
2009. dec. 15. 08:51
 2/28 A kérdező kommentje:
Kösznönöm, de én napi fogyasztásra gondoltam. Hogy ilyen hidegben mennyit eszik a kazán.
2009. dec. 15. 09:05
 3/28 anonim ***** válasza:
52%

Egyik ismerősünktől hallottuk hogy Mátyásföldön vmi zs. cég bemérette a gázt ami kb egy 800 ezer ft os vizsgálat, és bebizonyosodott hogy levegővel higítják a földgázt!

3 millió ft os kártérítést kaptak a szolgáltatótól csakhogy ne legyen belőle nagyobb "ügy" !!

2009. dec. 15. 09:11
 4/28 anonim ***** válasza:
52%

Ablak alá rakott radiátor kész pénzkidobás, én kandallót építettem a leghidegebb részre!

Abban bármit eltüzelhetsz vidéken + még pesten is ha nem túl sürün lakott a hely.

2009. dec. 15. 09:28
 5/28 A kérdező kommentje:

Van kandallónk is, 8 kw-os. Öntöttvas, szabadon álló. Nagyon szuper arra, hogy a ház környékén keletkezett fahulladékot eltüzeljük vele, viszont csak a ház egy részét képes felfűteni a teljesítményéből adódóan. (Fát venni nem érdemes, 2000-2500 között van mázsája, többe kerül, mint a gáz.)

Most épp nincs begyújtva a kandalló, mert kíváncsiak vagyunk arra, hogy ilyen nagy hidegben mennyit kosztol a gázkazán.

Ezért érdekelt volna, hogy másnál mennyit eszik EZEKBEN A NAPOKBAN.

2009. dec. 15. 09:32
 6/28 anonim ***** válasza:

Mikor ilyen hidegebb idő van én mindig begyújtok a pincében lévő vegyes tüzelésű kazánba. Így legalább meleg is van és nem csak a gázóra pörög úgy, hogy közben megfagyunk. Napi 4-5 vödör fa és 23-24 fok van a 100nm-es lakásban.

Gázból tavaly mikor még nem volt meg a vegyes kazán 1300-1400m3 fogyott. Napi szinten most nem tudom mennyi fogy, de kevés, mert csak éjjel megy a gáz, illetve nappal csak a főzésre, melegvízre.

2009. dec. 15. 10:50
 7/28 anonim ***** válasza:

A fa többe kerülne mint a gáz??? Ez érdekes. Sokan felénk azért álltak vissza a fafűtésre, mert jóval olcsóbb a gáznál.

Itt látható a különböző fűtőanyagok relatív költsége: [link]

Ezen is látható, hogy a tüzifával való fűtés kevesebb mint felébe kerül a gázének.

2009. dec. 15. 10:55
 8/28 A kérdező kommentje:

Egy mázsa keményfa 2000 és 2500 forint között van felénk. Ez 20-22 m3 gáz ára. Mivel nem vízetes kandallóról, vagy fatüzelésű kazánról van szó nálunk, hanem öntöttvas kandallóról, nem lehet az egész házat felfűteni vele. (8 kw-al nem lehet egy majnem 100 m2-es házat felfűteni). 24 óra alatt vígan meg lehet etetni a kandallóval egy mázsa fát, de akkor sem lesz meleg az egész házban. Viszont 20-22 m3-es gázfogyasztásunk még sosem volt egy nap alatt. Tegnap pl. 11 m3 gáz ment el, ami kb. 1200 Ft. Ötven kiló fából kutyfüle meleget nem csináltunk volna 24 óra alatt.

Tehát a mi esetünkben az a tapasztalat, hogy a kandalló KIVÁLÓ arra, hogy a ház körül keletkezett fahulladékkal, ami nem kerül semmibe, RÁSEGÍTSEN a gázfűtésre, mérsékelje a gázfogyasztást, de nem alkalmas a ház önálló fűtésére.

2009. dec. 15. 11:04
 9/28 anonim ***** válasza:
24 óra alatt 1 mázsa fa? ezt ugye viccnek szántad.
2009. dec. 15. 13:29
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Én minden nap rögzítem. Mostanában 8-12 m3 gáz fogy, faház, 45 m2, gyenge szigeteléssel. Amikor 5-7 fokkal melegebb volt kint, 4-6 m3 égett el. A testvéremék kb. 2-szer ekkora felületen valamivel jobb szigetelés mellett kb. 2-szer ennyit égetnek el.

Az még fontos, hogy én 22 fokon vagyok boldog, az alatt fázom.:)

2009. dec. 16. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!