Gázzal fűtők! Nálatok mennyi gáz fogy most el? Mekkora a ház/lakás? Milyen a fűtésrendszer?
A kedvedért kedves kérdező, az utóbbi napokban figyelgetem a gázórát. Napont átlagban a fűtésre, melegvízre, főzésre kb. 8 m3 fogy. Ma kicsit több, mert jééel -9 fok volt, de előtte meg kicsit kevesebb.
(A ház még mindig 100nm-es, gázkazános, radiátoros központi fűtésű, a melegvizet gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő szolgáltatja.)
Kösznöm mindenkinek a válaszokat!
Neked különösen, kedves utolsó válaszoló! :)
Hű, a 8 m3, az nagyon jó! Nagyon jó lehet a kazánotok és a szigetelésetek!
Amúgy nekünk szinte ugyan azok a paraméterek, mint Neked! :)))
96 m3, a ház, HB38-as Porotherm téglából van, 15 éves ház. (Tavaly vettük.) Az ablakok nem a legjobbak, de húzattunk bele szigetelő gumitömlőt, az javított valamennyit, de itt-ott még mindig "szelel", nagyobb tömítés kellett volna. Két bejárati ajtó van, azok újak, műanyag Gealan ajtók.
A falikazán (FÉG) egyidős a házzal, tavaly kisavaztattuk. Nálunk is átfolyós vízmelegítő van, az is FÉG, szintén tavaly volt savazva. Sajnos mindegyik őrlángos tecnika.
A tegnapi fogyasztás 11 m3 volt nálunk, kíváncsi leszek a maira. Ja és a házban 18,25 C és 20,75 C fok között van a hőmérséklet.
Eléggé el lett szúrva a fűtésrendszer kiépítése, az északi oldalon nagyon alul vannak méretezve a radiátorok, a konyhában, ami egybenyílik az étkezővel, nincs is fűtőtest, az nagyon kihűl.
sima tégla lakásban laktam, kb 30éves a ház, tehát nem újép. egy qurrva szobában fűtöttem, és a b.uzi gázkonvektor felzabált egy éjjel 10-12 m3 gázt. mondjuk ezzel megy a főzés, meg a melegvíz is, de amennyit mi főztünk a lófax, a fürdés meg 2x10perc volt kb, mert a fürdőben is jégverem volt...ja,és a szobában sem volt Afrika-hangulat....
mi ez, ha nem rablás?????? undorító, amit a gázművek megtesz a néppel.
2 hónapja költöztem távhősbe. ugyanannyit fizetek (30e ft), de itt olyan jó meleg van, hogy kisgatyában lehet szaladgálni :)
azóta egyáltalán nem osztom a véleményt, h érdemes gázfűtéses lakást venni...
Kedves kérdező!
Ezek szerint tényleg hasonlóak a paramétereink. :)
A ház 100nm-es, s5 éve B30-as blokktéglából épült. Az ablakok még a régiek, de mivel elég jól záródnak, szinte huzatmentesen, ezért a tavalyi felújításkor csak az üveget cseréltettük ki bennük hagyományos üvegről, hőszigeteltre. Ez is sokat számít.
A ház alatt részben pince van, ahol fűtés nélkül sem esik 16-18 fok alá a hőmérséklet.
A kazánunk már nem annyira korszerű, szintén egy régi 20 éves FÉG. Az átfolyós vízmelegítő úgyszintén. Mindkettő őrlángos. Úgy vagyunk vele, hogy ameddig jól működnek, nem cseréltetjük le őket. Bár a vízmelegítő néha rendetlenkedik: ha kialszik az őrláng, nagyon nehéz megint begyújtani, stb. Szóval egy-két éven belül lehet hogy esedékessé válik a csere .
Szerencsére nem vagyunk fázósak. Nálunk se szokott 19-20 foknál melegebb lenni.
Mostanában, hogy ilyen kemény mínuszok vannak, most fogy 10-11m3 is. Viszont novemberben meg voltak enyhe napok és még valószínűleg lesznek is. Mikor a 8m3-t megfigyeltem kb. átlagos nap volt. Úgyhogy szerintem a fűtési szezon átlagári is kb. stimmelhet a napi 8m3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!