Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázzal fűtők! Nálatok mennyi...

Gázzal fűtők! Nálatok mennyi gáz fogy most el? Mekkora a ház/lakás? Milyen a fűtésrendszer?

Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 08:45
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
Napi kb. 15 m3.120 m2-es a házunk s szobákban lapradiátor , a többi helyen padlófűtésünk van.És még nincs is hideg. !!! Most áttértünk a vegyes tüzelésű kazánunkra.Fával melegebbet tudunk csinálni, s a padlófűtéshez jobb is. Dél körül szoktam begyújtani, s este 8 körül teszek rá utoljára. Másnap délelőtt még 20-21 fok van a lakásban.:)Nekünk ez jött be,a gázt nem győznénk fizetni. Olyan, mintha nem lenne fűtőértéke.A fával olcsóbban kijövünk s még melegebb is van.
2009. dec. 16. 19:00
 12/28 anonim ***** válasza:
Tökéletesen egyetértek az előttem íróval. Én is hasonlóképpen csinálom.
2009. dec. 16. 20:19
 13/28 anonim ***** válasza:
Nekem a szobámban (kb 15m2) megy csak a gázkonvektor és most a fagyban 5m3 ég el. Mindennap nézem mennyi fogy. Eddig 1-2 m3 fogyott és éjszaka őrlángra kapcsoltam, de most így is csak 18-20 fok van a szobámban majd meg fagyok:(
2009. dec. 17. 19:57
 14/28 anonim ***** válasza:

A kedvedért kedves kérdező, az utóbbi napokban figyelgetem a gázórát. Napont átlagban a fűtésre, melegvízre, főzésre kb. 8 m3 fogy. Ma kicsit több, mert jééel -9 fok volt, de előtte meg kicsit kevesebb.

(A ház még mindig 100nm-es, gázkazános, radiátoros központi fűtésű, a melegvizet gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő szolgáltatja.)

2009. dec. 18. 10:09
 15/28 anonim ***** válasza:
jééel=éjjel.
2009. dec. 18. 10:09
 16/28 A kérdező kommentje:

Kösznöm mindenkinek a válaszokat!

Neked különösen, kedves utolsó válaszoló! :)

Hű, a 8 m3, az nagyon jó! Nagyon jó lehet a kazánotok és a szigetelésetek!

2009. dec. 18. 14:43
 17/28 A kérdező kommentje:

Amúgy nekünk szinte ugyan azok a paraméterek, mint Neked! :)))

96 m3, a ház, HB38-as Porotherm téglából van, 15 éves ház. (Tavaly vettük.) Az ablakok nem a legjobbak, de húzattunk bele szigetelő gumitömlőt, az javított valamennyit, de itt-ott még mindig "szelel", nagyobb tömítés kellett volna. Két bejárati ajtó van, azok újak, műanyag Gealan ajtók.

A falikazán (FÉG) egyidős a házzal, tavaly kisavaztattuk. Nálunk is átfolyós vízmelegítő van, az is FÉG, szintén tavaly volt savazva. Sajnos mindegyik őrlángos tecnika.

A tegnapi fogyasztás 11 m3 volt nálunk, kíváncsi leszek a maira. Ja és a házban 18,25 C és 20,75 C fok között van a hőmérséklet.

Eléggé el lett szúrva a fűtésrendszer kiépítése, az északi oldalon nagyon alul vannak méretezve a radiátorok, a konyhában, ami egybenyílik az étkezővel, nincs is fűtőtest, az nagyon kihűl.

2009. dec. 18. 14:52
 18/28 anonim ***** válasza:

sima tégla lakásban laktam, kb 30éves a ház, tehát nem újép. egy qurrva szobában fűtöttem, és a b.uzi gázkonvektor felzabált egy éjjel 10-12 m3 gázt. mondjuk ezzel megy a főzés, meg a melegvíz is, de amennyit mi főztünk a lófax, a fürdés meg 2x10perc volt kb, mert a fürdőben is jégverem volt...ja,és a szobában sem volt Afrika-hangulat....

mi ez, ha nem rablás?????? undorító, amit a gázművek megtesz a néppel.

2 hónapja költöztem távhősbe. ugyanannyit fizetek (30e ft), de itt olyan jó meleg van, hogy kisgatyában lehet szaladgálni :)

azóta egyáltalán nem osztom a véleményt, h érdemes gázfűtéses lakást venni...

2009. dec. 21. 13:12
 19/28 anonim ***** válasza:
93nm2 44-es porotherm, műanyag ablakok, ház alatt pince, bud*rus kondenzációs kazán, lapradiátorok padlófűtés 6m3. bár megmondom őszintén most ezekben a mínuszokban nem néztem. de az átlag 6m3, a melegvizet is ez viszi.
2009. dec. 21. 13:32
 20/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ezek szerint tényleg hasonlóak a paramétereink. :)

A ház 100nm-es, s5 éve B30-as blokktéglából épült. Az ablakok még a régiek, de mivel elég jól záródnak, szinte huzatmentesen, ezért a tavalyi felújításkor csak az üveget cseréltettük ki bennük hagyományos üvegről, hőszigeteltre. Ez is sokat számít.

A ház alatt részben pince van, ahol fűtés nélkül sem esik 16-18 fok alá a hőmérséklet.

A kazánunk már nem annyira korszerű, szintén egy régi 20 éves FÉG. Az átfolyós vízmelegítő úgyszintén. Mindkettő őrlángos. Úgy vagyunk vele, hogy ameddig jól működnek, nem cseréltetjük le őket. Bár a vízmelegítő néha rendetlenkedik: ha kialszik az őrláng, nagyon nehéz megint begyújtani, stb. Szóval egy-két éven belül lehet hogy esedékessé válik a csere .

Szerencsére nem vagyunk fázósak. Nálunk se szokott 19-20 foknál melegebb lenni.

Mostanában, hogy ilyen kemény mínuszok vannak, most fogy 10-11m3 is. Viszont novemberben meg voltak enyhe napok és még valószínűleg lesznek is. Mikor a 8m3-t megfigyeltem kb. átlagos nap volt. Úgyhogy szerintem a fűtési szezon átlagári is kb. stimmelhet a napi 8m3.

2009. dec. 21. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!