Reális a havi 265 KWh áramfogyasztásom az alábbi esetben? Én sokallom.
Szerintem reális.
Spórolni csak úgy lehet ebből, ha változtatsz a szokásaidon. Mosógép, mosogatógép hiába energiatakarékos, a víz melegítését nem lehet kiküszöbölni ezekben, kb. 1kWh elmegy egy ciklusra mindegyiknél.
Érdekes viszont, hogy egy sólámpa, ha egy átlagos 40W -os akkor majdnem napi 1 kWh -t jelent. Az állóventilátor (most megnéztem mekkora teljesítményűek ezek) szintén 40-50W -os, ez is naponta 0,5kWh ha fél napot megy. Ezek együtt máris 45kWh. Ezeknél a folyamatosan üzemelő készülékeknél abból van a nagy fogyasztás, hogy sok az időtartam, egyébként nem nagy a teljesítmény.
Kenyérpirítóval kár vacakolni. 50 Ft körül van egy kW áram, hat perc alatt, ha egy marha nagy 1000W -os akkor fogyaszt 5 Ft -ot naponta. Az alkalmi udvari lámpázás szintén elhanyagolható, ha elesel a sötétbe az sokkal többe kerül. A ledes fényforrások se okoznak túl sok fogyasztást ha nem 10 órákat üzemelnek naponta.
Köszi az infókat!
A sólámpák 15 Wattosak. A pirító is mindössze két percig megy. Én a mosogatógépre szavazok, mert amíg nem volt, kevesebb volt a fogyasztás. Igaz, akkor meg a bojler fogyasztott többet... No meg a mikrót se használtam ennyit, mint mostanában. Talán ezek a konyhai masinák zabálnak ennyi áramot, mert nem hinném, hogy a lámpák meg a max. 2 órás számítógépezés (az van tévé helyett) pörgetné a villanyórát. :/
Igen, akkor a sólámpák fogyasztása ennyivel módosul.
Igazából csodát nem lehet tenni. Minden annyit fogyaszt amennyi a teljesítménye alapján kijön. Feltételezve a folyamatos fogyasztást.
A hűtő, mosógép, mosogatógép kapcsolgatja magát, de a mosógép mosogatógép kb. 1-1 kWh/ciklus, a hűtőkre meg megadják a fogyasztást kb. egy évre, azzal is lehet számolni.
1000W egy órán át használva 1kWh áramot fogyaszt. Ezzel ki lehet számolni mindennek a fogyasztását.
Teljesítmény wattban számolva, szorozva az órák számával, a végösszeg osztva ezerrel (hogy a Wh -ból kWh -t kapjunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!