Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Reális a havi 265 KWh áramfogy...

Reális a havi 265 KWh áramfogyasztásom az alábbi esetben? Én sokallom.

Figyelt kérdés
Mosógép mindennap megy minimum egyszer. Mosogatógép is egyszer, porszívó is. Laptop folyamatosan töltőn van, modem és router nappal bekapcsolva, ezenkívül két sólámpa ég állandóan (egyik éjjel is). Éjjel három éjjeli fény éjszaka, valamint egy rádió erősítővel egész nap. Naponta kb. 2 órát egy asztali számítógép, ill. egy led fénysor. Sötétedéstől egy neoncső és két ledes lámpa ég. A többi fogyasztás a hűtőszekrény, a fürdőszobai és az udvari lámpa olykor (ezek is energiatakarékos ledesek). Nem értem, akkor miért ennyi a fogyasztás. Én azt hittem, sokkal kevesebb lesz. :( (Bojler nem erről megy.)
2014. jan. 4. 10:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem reális.

Spórolni csak úgy lehet ebből, ha változtatsz a szokásaidon. Mosógép, mosogatógép hiába energiatakarékos, a víz melegítését nem lehet kiküszöbölni ezekben, kb. 1kWh elmegy egy ciklusra mindegyiknél.

Érdekes viszont, hogy egy sólámpa, ha egy átlagos 40W -os akkor majdnem napi 1 kWh -t jelent. Az állóventilátor (most megnéztem mekkora teljesítményűek ezek) szintén 40-50W -os, ez is naponta 0,5kWh ha fél napot megy. Ezek együtt máris 45kWh. Ezeknél a folyamatosan üzemelő készülékeknél abból van a nagy fogyasztás, hogy sok az időtartam, egyébként nem nagy a teljesítmény.

Kenyérpirítóval kár vacakolni. 50 Ft körül van egy kW áram, hat perc alatt, ha egy marha nagy 1000W -os akkor fogyaszt 5 Ft -ot naponta. Az alkalmi udvari lámpázás szintén elhanyagolható, ha elesel a sötétbe az sokkal többe kerül. A ledes fényforrások se okoznak túl sok fogyasztást ha nem 10 órákat üzemelnek naponta.

2014. jan. 4. 21:45
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszi az infókat!

A sólámpák 15 Wattosak. A pirító is mindössze két percig megy. Én a mosogatógépre szavazok, mert amíg nem volt, kevesebb volt a fogyasztás. Igaz, akkor meg a bojler fogyasztott többet... No meg a mikrót se használtam ennyit, mint mostanában. Talán ezek a konyhai masinák zabálnak ennyi áramot, mert nem hinném, hogy a lámpák meg a max. 2 órás számítógépezés (az van tévé helyett) pörgetné a villanyórát. :/

2014. jan. 4. 22:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Igen, akkor a sólámpák fogyasztása ennyivel módosul.

Igazából csodát nem lehet tenni. Minden annyit fogyaszt amennyi a teljesítménye alapján kijön. Feltételezve a folyamatos fogyasztást.

A hűtő, mosógép, mosogatógép kapcsolgatja magát, de a mosógép mosogatógép kb. 1-1 kWh/ciklus, a hűtőkre meg megadják a fogyasztást kb. egy évre, azzal is lehet számolni.

1000W egy órán át használva 1kWh áramot fogyaszt. Ezzel ki lehet számolni mindennek a fogyasztását.

Teljesítmény wattban számolva, szorozva az órák számával, a végösszeg osztva ezerrel (hogy a Wh -ból kWh -t kapjunk).

2014. jan. 5. 11:21
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Osztottam-szoroztam, és tényleg kijön ennyi. Pffhhh...
2014. jan. 5. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!