Mit lehet tenni penészedés ellen?
A fürdőben erőteljesen megindult a penészedés. Hiába szellőztetek meg nyitva hagyom az ajtókat újra meg újra előkerül. Többször már nem lehet lefesteni a falat penészgátlóval sem, mert már így is túl vastag. Gondoltam rá, hogy ventillátort csináltatok, de nem tudom azt így novemberbe ki vállalná, meg amúgy se tudom hol futnak a csövek.
A párátlanító lehet megoldás? Ha igen ismer valaki valami helyet ahol lehet kapni minőségűt 40-50k körül? Vagy mi más megoldás van még?
Fölösleges újra és újra lekenni. Vegyél egy doboz Savot és ha megjelenik le kell fújni, az eltünteti, nem lesz csúnya foltos a fal. Emellett valahogy meg kell oldani a fürdő jó szellőzését, kereszthuzatot csinálni fürdés után, ilyesmik. Ha ez sem nyújt megoldást, akkor párátlanítót beszerezni.
Lehet csak próbálkozni ilyen 1-2 ezer forintos tablettásokkal, ha nem vészes a pára mennyiség. Ha az, akkor komolyabb gépek között kell nézelődni.
Ha penészedés van, akkor a párezresek semmit sem érnek.
Egyébként sem.
Komoly esetben egy kis elektromos gép is szánalmas a napi pár decijével, annál sokkal komolyabb gép kell.
Köszi a válaszokat.
Rendeltem egy FAGOR DH 10D-t, pár nap és megjön aztán majd meglátjuk.
Még annyi kérdésem lenne Savo-m nincs itthon, de Sanytolom van, az is alkalmas fal tisztítására? Eddig csak bútoron használtam(sajnos az is penészedett).
Szerintem az kevés, de talán egy próbát megér. Sokan a sima hipóra is esküsznek, beletöltik fújós akármibe és a falra permetezik. Ez is jó a penészre, gyakorlatilag a legtöbb penészölő alapja ez, szóval nem meglepő.
Nálunk is van, de elég évente 2-3-szor lefújnom és el is tűnik azonnal a folt. Mondjuk nálunk a hőhidakon jelentek meg nem olyasmi okból, mint nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!