Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen tanácsotok van a...

Milyen tanácsotok van a penészedés ellen?

Figyelt kérdés
Most fogjuk kicseréltetni a nyílászárókat és lakásunk eléggé hajlamos a penészesésre. Mivel tudnánk megelőzni a penészesést?
2010. nov. 27. 12:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Van kimondottan penészgátló mész.A fürdőbe szokták javasolni.

Meg jól befűteni, mindig egyenlő hőmérséklet, és sok, rendszeres szellőztetés.

2010. nov. 27. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha már penész a téma, mit javasoltok túlzott párásodás ellen? Ugyanis műanyag nyílászáró van mindenhol, és reggelre minden ablak tiszta víz belülről. Még nem penészedik, de ilyen ütemben elég hamar fog. Télen nem lehet szellőztetni sem.
2010. nov. 27. 13:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Szigetelésnek is jónak kellene lenni, illetve az egyenletes hőmérséklet nagyon sokat számít, ahogy írták előttem, de ha már cserélitek a nyílászárót, akkor vegyetek felé automata szellőztetőt. Ez egy elektronikus kütyü, ami figyeli a páratartalmat és hőmérsékletet.

Ja és a falfesték fajtája is számít. Tescós diszperzit nem jó, mert nem lélegzik.

2010. nov. 27. 13:20
 4/6 anonim ***** válasza:

az egyszerűbb műanyag ablakokon is van szellőző funkció, csak ezt vhogy letagadják a kivitelezők, vagy nemtom.

nekem elmondta a fickó, hogyha bukó állástól 45fokot lefelé fordítasz, akkor ott kis résre nyílik az ablak, de nem jön be annyi hideg, h kihűljön a szoba.

próbáld ki, nem kell drága részszellőző!

2010. nov. 27. 20:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Ellenőriztem, tényleg tudja ezt a 45° dolgot. Érdekes, ki fogom próbálni, mennyire hűl ki a szoba így.

Köszi ;)

2010. nov. 27. 22:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Az a 45° igazából 90°.
2013. nov. 24. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!